Beste kattenbak houtkorrels in 2021 kopen

Er zijn verschillende soorten vulling voor de kattenbak. Kleikorrels zijn het meest bekend. Je betaalt weinig per kilo maar ideaal is het niet altijd. Zwaar, veel stofzuigen en soms toch luchtjes in huis. Dan is er nog silica vulling als alternatief. Heb je ooit kattenbak houtkorrels geprobeerd? Die worden gemaakt van natuurlijke houtvezels wat ze niet alleen duurzaam maakt, het ruikt ook frisser. Als je een kat hebt die altijd korrels uit de bak door het huis verspreidt dan is het zeker de moeite waard om een keer houtkorrels voor je kattenbak uit te proberen. Wij hebben alvast de vijf populairste producten voor 2021 op een rijtje gezet. Daarnaast geven we tips voor het maken van de juiste keuze en we benoemen de voordelen van houten korrels.
houtkorrels kattenbak

De 5 beste houtkorrels voor kattenbakken in 2021

Hier is onze selectie houtkorrels voor de kattenbak dit jaar. Meningen kunnen natuurlijk verschillen, toch hebben deze producten zichzelf bewezen bij zowel katteneigenaren als hun huisdieren.

1. Populair: Cat’s Best Öko Plus Kattenbakvulling – 40 liter

Cat's Best Öko Plus - Kattenbakvulling

Bekijk de dagprijs

Wel de poep, niet de stank. Zeker als de kattenbak in de woonkamer staat kunnen die luchtjes erg vervelend zijn. Met Cat’s Best Öko Plus Kattenbakvulling is dit verleden tijd want deze houtkorrels weten vieze geurtjes zeer goed op te nemen en verspreiden tegelijkertijd een fijne geur van hout. De korrels blijven niet plakken aan de pootjes van je kat dus de rest van de woning blijft schoon. Een bijkomend voordeel is dat deze korrels lang meegaan, in combinatie met een schappelijke prijs is het vanzelfsprekend dat de meeste gebruikers tevreden zijn met dit product. Dat de korrels volledig biologisch afbreekbaar zijn is dan een mooie bonus.

Kenmerken:

 • Samenstelling: Hout
 • Inhoud: 40 liter
 • Klonterend: Ja

2. Best getest: Happy Home Natural Bio Odour Control Kattenbakvulling – 20 liter

Happy Home Natural Bio Odour Control

Bekijk de dagprijs

Heb jij ook zo’n hekel aan zware zakken kattenbakvulling en zware bakken die je moet verschonen? Dat is Happy Home Natural Bio Odour Control echt iets voor jou! Dit is een lichtgewicht korrel met een hoog absorptievermogen. Omdat er zoveel vocht wordt opgenomen worden geurtjes ingekapseld zodat die vervelende ammoniak luchtjes verleden tijd zijn. De houtvezels zijn volledig biologisch afbreekbaar waarmee het een duurzaam product is. De zak is gevuld met 10 kilo korrels wat in dit geval staat voor 20 liter product. De structuur is namelijk zeer open wat de vochtabsorptie verhoogt.

Lees ook:   Reismand kat: Wat is de beste kattenreismand om te kopen ?

Kenmerken:

 • Samenstelling: Hout
 • Inhoud: 20 liter / 10 kilo
 • Klonterend: Nee

3. Aanrader: Cat’s Best Smart Pellet Kattenbakvulling – 10 kilo

Cat's Best Smart Pellet

Bekijk de dagprijs

Je zou niet direct denken dat er verschil is tussen kattenbakvulling voor katten met lang of met kort haar. Toch zijn deze houtkorrels ontwikkeld voor langharige katten. Deze dieren slepen namelijk vaak grit mee door het huis wat uiteraard niet de bedoeling is. De Cat’s Best Smart Pellet Kattenbakvulling bestaat uit zwaardere korrels die niet blijven plakken aan die lange haren, uiteraard kunnen kortharige katten ook hier hun behoefte op doen. De structuur van de korrels is wel grover dan je wellicht van kleikorrels gewend bent. Daarnaast zijn deze korrels ook biologisch afbreekbaar.

Kenmerken:

 • Samenstelling: Houtvlokken
 • Inhoud: 10 liter

4. Plospan Houtkorrel Kattenbakvulling – 25 liter

Plospan Houtkorrel Kattenbakvullin

Bekijk de dagprijs

Een belangrijk kenmerk van kattenbakkorrels is het absorptievermogen. De Plospan Houtkorrel Kattenbakvulling is een koploper als het gaat om absorptie, iedere korrel kan maar liefst 2,5 maal het eigen gewicht opnemen aan vocht. Dit betekent dat zowel urine als vocht uit ontlasting snel en effectief wordt opgenomen, dit helpt de verspreiding van geurtjes tegen te gaan. Naast de geurtjes van poep die je direct kunt ruiken voorkom je zo ook die nare ammoniak lucht van oude urine. De grondstof is hout, de korrels zijn volledig biologisch afbreekbaar waarmee het een duurzame keuze is.

Kenmerken:

 • Samenstelling: Hout
 • Inhoud: 25 liter

5. Cat’s Best Original Kattenbakvulling – 20 liter

Cat's Best Original - Kattenbakvulling

Bekijk de dagprijs

Je wilt liever niet dat een kattenbak stinkt, uiteraard is geurloze hygiëne ook van belang. De Cat’s Best Original Kattenbakvulling vermindert niet alleen geurtjes maar helpt ook bijdragen aan een hygiënische kattenbak en omgeving. Zo blijven korrels in de bak en worden ze niet meegenomen in de vacht of klauwen. Er komt geen stof vrij wat goed is voor de luchtwegen van je kat.

Kenmerken:

 • Samenstelling: Hout
 • Inhoud: 20 liter

Dit is de top 5 houtkorrels voor de kattenbak in 2021. Er zijn nog meer opties, bekijk ook altijd even de reviews om te ontdekken hoe klanten denken over deze producten.

Dit moet je weten over kattenbak houtkorrels

Waar voorheen de bekende kleikorrels de scepter zwaaide in de kattenbakken zien we nu steeds vaker houtkorrels. Deze kattenbakvulling wordt meestal gemaakt van houtsnippers die samengeperst worden. Zo ontstaan er grote korrels of pellets. De grondstof kan bestaan uit hout dat specifiek voor dit doel wordt gebruikt, vaak betreft het restmaterialen uit de houtverwerkende industrie. Het is daarmee een natuurlijk product hoewel er mogelijk wel toegevoegde ingrediënten aanwezig kunnen zijn. Ben je al bekend met klei of silica maar denk je dat kattenbak houtkorrels wellicht een betere optie voor je zijn? Lees dan snel verder voor de voordelen van houtkorrels in de kattenbak.

Lees ook:   Kattenbakvulling kopen: beste Kattengrit online overzicht en aanbieding

Wat zijn de voordelen van houtkorrels voor de kattenbak?

Als eerste is hout een hernieuwbare grondstof. Dit houdt in dat er nieuwe bomen zullen groeien om de oude te vervangen. Dat is anders dan bij fossiele grondstoffen zoals olie. Als het hout uit gecertificeerde bosbouw afkomstig is betekent dit een circulair product wat goed is voor het milieu.

Meestal zullen de houtsnippers bestaan uit restmateriaal afkomstig uit de houtsector. In plaats van het schaafsel bij het grof vuil af te danken krijgt het een nieuwe bestemming in kattenbak houtkorrels. Dat is duurzaam, efficiënt en zorgt voor een scherpe prijsstelling. Als je verspilling wil tegengaan dan is hout zeker een goede keuze.

Door houtsnippers te persen ontstaan er vaste korrels die uit elkaar vallen als ze nat worden. Als je de houtkorrels in de kattenbak doet zal er geen stof vrijkomen wat goed is voor jouw longen maar ook die van de kat in het dagelijks gebruik. Met name bij kleikorrels kan er veel stof ontstaan wat voor overlast kan zorgen in huis.

Houtkorrels zijn in vaste toestand vrij groot en blijven niet hangen aan de klauwen van je kat. Hierdoor blijven de korrels in de bak en belanden ze niet overal in huis. Ze vallen pas uit elkaar als ze nat worden en dan is je kat alweer vertrokken.

De absorptie van vocht remt ongewenste geurtjes in huis. Daarnaast heeft hout van nature een aangename geur die versterkt wordt als de pellets nat worden. Daardoor is er geen toegevoegd parfum nodig om toch fris te ruiken. Niet iedereen vindt houtgeur van deze korrels prettig trouwens, het kan zijn dat je deze geur toch iets te sterk vindt. De geur kan per merk verschillen.

Een volle bak zal wat lichter zijn dan een bak gevuld met kleikorrels. Hout weegt minder per liter wat zeker bij het verschonen van de volledige bak prettig kan zijn. Zeker als je wat minder sterk bent en een grote kat hebt dan zul je het verschil in gewicht zeker merken.

De bruine kleur van hout maskeert al een beetje de uitwerpselen in de bak. Dat is bij klei en silica vaak wel anders. Daarnaast kun je na een grote boodschap met een schepje het vervuilde deel eenvoudig verwijderen. Urine trekt in de houtkorrels, je ziet dus ook geen gele vlekken in de kattenbakvulling. De korrels vallen wel uit elkaar dus je kunt duidelijk zijn welk deel van de kattenbak nog schoon is.

Als je deze voordelen bij elkaar optelt dan is het vrij logisch dat houtkorrels voor de kattenbak snel in populariteit zijn toegenomen.

Lees ook:   Beste gps tracker kat kopen in 2021 - kattenhalsband met gps opties

Soorten kattenbak houtkorrels

De drie hoofdcategorieën kattenbakvulling zijn klei, silica en hout. Er zijn ook nog merken die papier als grondstof gebruiken maar die zie je minder vaak. Binnen de categorie kattenbak houtkorrels is er ook weer een onderverdeling te maken. Daarbij moet je vooral letten op klonterend en niet-klonterend.

1. Klonterende kattenbak houtkorrels

Bij klonterende korrels zal de vulling kleverig worden als ze nat worden. Zo omsluiten ze ontlasting wat scheppen eenvoudig en hygiënisch maakt. Er is minder overlast van luchtjes omdat geurtjes worden binnengesloten.

2. Niet-klonterende kattenbak houtkorrels

Deze korrels vallen uit elkaar als ze nat worden. Ze kleven niet aan de uitwerpselen maar zullen het vocht absorberen. Je ziet duidelijk welk deel van de bak vervuild is geraakt, de geurtjes worden iets minder goed bedekt. Daar staat tegenover dat deze korrels vaak wel meer houtgeur verspreiden om nare luchtjes te maskeren.

In dit geval is er geen ‘beste’ kattenbak houtkorrel te bepalen, het betreft een persoonlijke keuze. Dat geldt zowel voor de eigenaar als voor de kat. Het is wel mogelijk dat er voor een specifiek type kattenbak ook een bepaald soort kattenbakvulling gebruikt moet worden. Met name bakken met een slim systeem om uitwerpselen te scheiden met een zeef of andere constructie.

Zo koop je de beste houtkorrels voor de kattenbak

Je wilt het beste voor je kat, dat is duidelijk. En je wilt ook graag een product waar je zelf tevreden mee bent. De prijs kan een rol spelen maar je wilt liever niet bezuinigen op comfort. De meeste katten accepteren houtkorrels in de kattenbak. Het is een natuurproduct dat aansluit op de natuurlijke wijze waarop een kat in de vrije natuur zijn of haar behoefte doet. De geur wordt over het algemeen als aangenaam bevonden en de kosten in gebruik vallen reuze mee.

De leeftijd van je kat kan een rol spelen bij de keuze voor kattenbakvulling. Houtpellets zullen doorgaans wat groter zijn dan de fijne kleikorrels, met name kittens kunnen hier moeite mee hebben. Ook senior katten zijn niet altijd zo gecharmeerd van dit type vulling. Volwassen katten lijken het beste overweg te kunnen met kattenbak houtkorrels.

Lees ook zeker eerst wat klantervaringen voordat je een keuze maakt. Via de producten hierboven kun je doorklikken naar de winkel. Vaak zal er een gemiddelde klantwaardering vermeld worden en mogelijk ook ervaringen van echte klanten. Zo zie je vrij snel of het product aansluit op jouw wensen. Er zijn echter niet voor niets zoveel opties, niet iedereen heeft dezelfde voorkeuren of stelt dezelfde prioriteiten.

Welke kattenbak houtkorrels zijn het beste?

Uiteindelijk zijn de beste houtkorrels voor de kattenbak de korrels waar jouw kat graag zijn of haar behoefte op doet. Het is mogelijk dat jouw kat niet kan wennen aan een nieuw type vulling en daardoor een ander plekje zoekt. De overstap van kleikorrels naar houtpellets kan verwarrend zijn voor de kat. Begin daarom liever met een kleinere zak om de nieuwe vulling te testen voordat je een goedkope voordeelzak kattenbak houtkorrels online bestelt. Dan merk je snel of jouw kat ermee overweg kan en je ontdekt zelf hoe eenvoudig het is om de bak te verschonen.

Met deze informatie en de links op deze pagina kun je vast snel een goede keuze maken!