Beste vlooiendruppels voor katten kopen, review en aanbiedingen

Het is bijna onvermijdelijk dat een kat op een bepaald moment vlooien oppikt. De beste manier om te voorkomen dat uw kat en uw huis besmet raken met deze irritante kleine beestjes is om de vlooienbehandeling op peil te houden. Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden om uw kat te behandelen, waaronder druppels, poeders, tabletten en shampoos. De gemakkelijkste opties zijn vlooiendruppels, die snel op de achterkant van de nek van uw kat kunnen worden aangebracht.
vlooiendruppels kat
Als u een snelle blik werpt op een aantal van de opties die er zijn, zult u al snel zien dat er honderden verschillende producten zijn om uit te kiezen. Dus, hoe beslist u in hemelsnaam welke het beste zal zijn voor uw kat? Wij zijn hier om u te helpen!

Onze reviews bevatten een round-up van onze favoriete vlooiendruppels, evenals de voor-en nadelen voor elk van hen. Ze zullen snel werken om vlooien te elimineren, zodat u en uw kat zich opgelucht voelen!

Beste vlooiendruppels voor katten kopen overzicht

Advantage 80 Vlooiendruppelsl Kat vanaf 4 kg – 4 Pipetten

Advantage 80 Vlooiendruppelsl Kat vanaf 4 kg - 4 Pipetten

Bekijk de dagprijs

Advantage® is een snelwerkend middel dat vlooien en vlooienlarven doodt. De toediening is eenvoudig: u druppelt de inhoud van de pipet tussen de haren van uw Kat – op de intacte huid. Advantage beschermt 3 tot 4 weken tegen vlooien.

Voor katten vanaf 4 kg

Frontline Spot On – Kat -Tegen vlooien en teken – 4 pipetten

Frontline Spot On - Kat -Tegen vlooien en teken - 4 pipetten

Bekijk de dagprijs

Bescherm katten tegen vlooien met Frontline Spot On. Dit product bevat de werkzame stof Fipronil en is werkzaam tegen vlooien, teken en bijtende luizen. Al binnen 24 uur na toediening zijn 98 tot 100% van alle vlooien op het dier gedood en deze bescherming houdt tot wel 5 weken aan. De teken en luizen zijn 48 uur na de behandeling gedood en deze bescherming houdt 4 weken aan. Dit product is geschikt voor katten, maar mag niet gegeven worden aan kittens jonger dan 8 weken of lichter dan 1 kg.

Advantage 40 Vlooiendruppels Kat tot 4 kg – 4 Pipetten

Advantage 40 Vlooiendruppels Kat tot 4 kg - 4 Pipetten

Bekijk de dagprijs

Voor katten tot 4 kg

Frontline Kat/fret Combo Spot On

Frontline Kat - fret Combo Spot On

Bekijk de dagprijs

Frontline Combo. Een nieuwe unieke aanpak tegen vlooien.

Lees ook:   Beste kattenbak houtkorrels in 2021 kopen

Nieuwe Frontline Combo heeft een unieke 2-in-1 formule de de voordelen van de vertouwde Frontline combineert met een nieuw effectief ingredient.
Zoals de vertouwde Frontline, wordt het toegepast op uw dier met een pipet behandeling en dood daarmee alle volwassen vlooien, teken en luizen.
Maar nu met de, nieuwe Frontline Combo worden ook de vlo-nakomeling aangepakt door de ontwikkeling van de eitjes, larven en poppen te stoppen.

 • Dood: Vlooien binnen 24 uur en Teken en Luizen binnen 48 uur.
 • Doorbreekt de vlo-cyclus: Gaat vlo-nakomelingen tegen (8 weken voor honden en 6 weken voor katten)
 • Beschermt tegen vlo-plagen: (8 weken voor honden en 4 weken voor katten)
 • Beschermt tegen nieuwe teken-plagen: (Tot 4 weken voor honden en 2 weken voor katten)
 • Word op de huid toegepast en werkt direct bij contact en niet via de bloedsomloop.
 • Kan zowel op honden als katten toegepast worden vanaf 8 weken oud.
 • Veilig te gebruiken bij zwangerschappen en zoogperioden.
 • Bij weekelijks wassen met shampoo, elke 6 weken toepassen bij honden.
 • Minimale herhalings interval is 4 weken.

Beaphar DIMETHIcare Line On Kat – Vlooienbestrijding – 6 Pipetten

Beaphar DIMETHIcare Line On Kat - Vlooienbestrijding - 6 Pipetten

Bekijk de dagprijs

De druppels van Beaphar DIMETHIcare bestrijden parasieten zoals vlooien teken mijten en luizen die zich in de vacht van uw kat bevinden. De aloë vera heeft een verzachtende en verzorgende werking. Eén pipet werkt 8 tot 10 dagen. Een verpakking bevat 6 pipetten.

Bolfo Gold 40 Anti vlooienmiddel – Kat – 0 Tot 4 kg – 4 pipetten

Bolfo Gold 40 Anti vlooienmiddel - Kat - 0 Tot 4 kg - 4 pipetten

Bekijk de dagprijs

Bolfo Gold® heeft een snelle werking tegen vlooien en vlooienlarven. Veel vlooien worden al gedood voordat ze bijten en bloed zuigen. De toediening is gemakkelijk: u druppelt de inhoud van de pipet tussen de haren van uw Kat – op de intacte huid. Bolfo Gold beschermt 3 tot 4 weken tegen vlooien.

Bayer Bolfo Gold 80 Anti vlooienmiddel – Kat – > 4 kg – 4 pipetten

Bayer Bolfo Gold 80 Anti vlooienmiddel - Kat - 4 kg - 4 pipetten

Bekijk de dagprijs

Flea Free Fipralone spot-on kat 1 tot 12 kg – 3 pipet

Flea Free Fipralone spot-on kat 1 tot 12 kg - 3 pipet

Bekijk de dagprijs

Bestrijd veilig en snel vlooien en teken met Flea Free
Vlooien en teken zijn irritante beestjes, ze jeuken en kriebelen en kunnen ook nog vervelende ziektes met zich mee dragen. Je wilt dus voorkomen dat je kat er last van heeft. Met Flea Free Spot-On van Emax dood je de vlooien die op je kat rondspringen.

Flea Free Spot-On Kat is geschikt voor katten vanaf 1 kg. Flea Free mag gegeven worden aan katten vanaf 2 maanden oud.

Beaphar Fiprotec Kat – Vlooienbestrijding – >1 kg – 4 Pipetten

Beaphar Fiprotec Kat - Vlooienbestrijding - 1 kg - 4 Pipetten

Bekijk de dagprijs

FiproTec is een effectief middel ter bestrijding van vlooien en teken. 1 pipet beschermt uw kat tot 5 weken tegen vlooien en doodt aanwezige teken. Geschikt voor katten vanaf 8 weken en een gewicht vanaf 1kg

STOP! Animal Bodyguard Aromatherapie – 4 x 8 ml

STOP! Animal Bodyguard Aromatherapie - 4 x 8 ml

Bekijk de dagprijs

STOP! Animal Bodyguard Aromatherapie is een natuurlijk alternatief voor vlooien- en tekendruppels. Deze druppels zijn onder andere gemaakt van essentiële oliën en geschikt voor hond kat konijn cavia fret en hamster.

Beaphar Vlooien Anti-conceptie Kat – 3 Ampullen

Beaphar Vlooien Anti-conceptie Kat - 3 Ampullen

Bekijk de dagprijs

Zorg ervoor dat vlooieneitjes en -larven zich niet kunnen ontwikkelen met de Vlooien Anti-Conceptie van Beaphar. Dit middel is een preventief vlooienmiddel wat maandelijks door de voeding of rechtstreeks in de bek gegeven dient te worden. Vlooien en vlooienplagen in huis worden voorkomen. Wanneer er zichtbaar vlooien aanwezig zijn is het nodig om ook te behandelen met een product dat volwassen vlooien doodt, dit middel kan dan ook probleemloos met andere vlooienmiddelen gecombineerd worden. Tevens is dit middel veilig voor drachtige en zogende poezen.

Lees ook:   Automatische voerbak kat kopen - Wat is de beste voerbak voor uw kat?

Canac Vlooiendruppels Kat – Vlooienbestrijding 6 pipetten

Canac Vlooiendruppels Kat - Vlooienbestrijding 6 pipetten

Bekijk de dagprijs

Bijna alle katten hebben wel eens last van vlooien. Vlooien zijn kleine, zwarte parasieten die in de vacht van de kat leven. Vlooien kunnen zich enorm snel vermenigvuldigen en leggen honderden eitjes in de vacht.

 • Voor katten
 • Zonder insecticiden
 • Immobiliseert vlooien en teken

Vectra Felis / Kat 3 pipet

Vectra Felis - Kat 3 pipet

Bekijk de dagprijs

Vlooien zijn niet alleen vervelend voor je kat, ze kunnen ook ziektes veroorzaken. Door regelmatig te behandelen met VECTRA Felis help je je kat te beschermen en ga je een vlooienprobleem in je huis tegen.

 • de unieke pipet vergemakkelijkt het aanbrengen op de huid
 • beschermt je huis gedurende 3 maanden tegen de jonge stadia van de vlo (het remt de ontwikkeling van ei tot volwassen vlo)
 • 1 pipet voor alle katten en al voor kittens vanaf 7 weken leeftijd (en 600 gram)

Biologische vlooiendruppels voor katten

Biologische vlooiendruppels voor katten

Bekijk de dagprijs

Vlooien komen voor bij maar liefst 90% van alle katten indien hun baasje geen proactieve beschermingsmaatregelen neemt. Doorgaans hebben veel baasjes eerst niet eens in de gaten dat hun kat vlooien heeft.

Eén vlo is echter al voldoende om een heuse vlooienplaag te veroorzaken binnen slechts enkele weken.

Niet alleen in de vacht van de katt maar ook in de auto en woning van hun baas, met alle risico’s van dien voor de gezondheid van de volwassenen, kinderen en andere huisdieren in het hele huishouden.

Beaphar dimethicare spray kat immobiliseert vlooien en teken

Beaphar dimethicare spray kat immobiliseert vlooien en teken

Bekijk de dagprijs

De DIMETHIcare Spray van Beaphar bestrijdt parasieten zoals vlooien teken mijten en luizen die zich in de vacht van uw hond of kat bevinden. De aloë vera heeft een verzachtende en verzorgende werking.

Exil Twinspot – Anti vlooienmiddel en tekenmiddel – Kat – 2 Pipetten

Exil Twinspot - Anti vlooienmiddel en tekenmiddel - Kat - 2 Pipetten

Bekijk de dagprijs

Voorkom een vlooienplaag met Flea Free Twinspot
Voorkomen is beter dan genezen, zo ook met vlooien. Deze diertjes zijn vervelend en kunnen erg jeuken, als je niet uitkijkt vormen ze zelfs een hele plaag. Met Flea Free Twinspot van Emax is jouw kat met 1 pipet 3 maanden beschermd tegen de ontwikkeling van vlooieneieren en -larven in de omgeving.

Flea Free Twinspot is geschikt voor katten vanaf 1 kg. Flea Free mag gegeven worden aan katten vanaf 2 maanden oud. Let op: Twinspot doodt geen vlooien! Het is enkel een anticonceptiemiddel dat de voortplanting van de vlooien remt.

Petsafe Wee Care Pet Loo – Enzyme Cleaner

Petsafe Wee Care Pet Loo - Enzyme Cleaner

Bekijk de dagprijs

Wee Care Hondentoilet ReinigerGoed schudden voor gebruik. 2-3 maal per week sproeien op het synthetische gras van de Pet LOO. Laat het 5-10 minuten intrekken en giet dan heet water over het gras om eventuele resten urine weg te spoelen. Verwijder minstens 1 keer per week het synthetische gras en was de mat met heet water totdat de spoelvloeistof helder is. Herhaal dit als de geur nog niet weg is.De op natuurlijke wijze geformuleerde enzymtechnologie is niet giftig en biologisch afbreekbaar.Inhoud: 475 ml

Lees ook:   Beste kattenkammen kopen: Wat is de beste kam voor uw kat ?

Koopgids

Voordat u een vlooienbestrijdingsmiddel voor uw kat koopt, is het verstandig om eerst te bepalen welke eigenschappen voor u het belangrijkst zijn. Wij hebben ons geconcentreerd op druppelbehandelingen, maar vlooienbestrijdingsproducten zijn meestal verkrijgbaar in de volgende formaten:

 • Drop-on behandelingen. Deze worden soms ook spot-on of topische producten genoemd. Deze zijn vloeibaar en worden aangebracht op de huid van uw kat op een plaats waar ze het niet kunnen aflikken (meestal tussen de schouderbladen of de achterkant van de nek). Ze bevatten actieve bestanddelen die zich over de huid van uw kat verspreiden en door de vlooien worden geabsorbeerd. Sommige doden alle levensstadia van de vlo, terwijl andere alleen de volwassen vlooien treffen. Ze zijn kosteneffectief en gemakkelijk aan te brengen.
 • Tabletten voor oraal gebruik. Dit zijn kleine pillen die u oraal aan uw kat moet toedienen. Sommige producten werken tot een maand, terwijl andere vaker moeten worden toegediend. Ze kunnen effectief zijn, maar zijn moeilijk te gebruiken als uw kat orale medicatie niet goed verdraagt.
 • Vlooienshampoo. U moet uw kat baden om deze te laten werken, en ze zijn niet zo effectief als druppelbehandelingen of tabletten. Vlooienshampoos werken meestal alleen tegen volwassen vlooien, en zelfs dan kan het zijn dat uw kat na het baden nog vlooien heeft. Shampoos zijn het minst effectieve vlooienbestrijdingsmiddel.
 • Vlooienbanden. Deze worden niet direct op de huid aangebracht, maar om de nek van uw kat gedragen en geven de werkzame stoffen langzaam af in de loop van ongeveer 30 dagen. Ze zijn zeer effectief en zijn ideaal als uw kat een gevoelige huid heeft en kan reageren op druppelbehandelingen. Ze zijn ook gemakkelijk om uw kat aan te doen als ze niet graag stilzitten!

Waarom moet ik van vlooien afkomen?

Naast het veroorzaken van irritatie door vlooienbeten bij uw kat en uw gezin, kunnen vlooien ziektes overbrengen die voor u allemaal onaangenaam kunnen zijn!

Vlooien kunnen pijnlijke huidreacties veroorzaken, waaronder dermatitis door vlooienallergie, maar ook parasieten zoals lintwormen overbrengen op uw kat. Een zware vlooienplaag kan er zelfs toe leiden dat uw kat bloedarmoede ontwikkelt. Vlooien kunnen ook bacteriën bij zich dragen die kattenkrabkoorts veroorzaken. De oorzaak van de builenpest, een bacterie die bekend staat als Yersinia pestis, werd overgebracht door vlooien!

Om al deze narigheden te voorkomen, is het gebruik van een regelmatige en betrouwbare vorm van vlooienbestrijding een goed idee. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

De levenscyclus van vlooien

Vlooien hebben een levenscyclus die uit vier fasen bestaat: eitjes, larven, poppen en volwassen vlooien. De enige manier om vlooien in uw huis te bestrijden is door deze cyclus te doorbreken. Sommige vlooienbehandelingen doden alleen de volwassen vlooien, en hoewel deze effectief zijn, kan het langer duren voordat ze werken. Om de levenscyclus te doorbreken, moet u wachten tot alle eitjes, poppen en larven zijn uitgegroeid tot volwassen vlooien voordat de behandeling ze zal doden. Herhaalde toepassingen zullen nodig zijn totdat alle vlooien gedood zijn.

Andere behandelingen werken op en doden alle levensstadia van de vlo. Deze kunnen veel sneller werken, zodat u sneller een vermindering van het aantal vlooien zult zien.

Vergeet niet uw huis te behandelen

Naast het behandelen van uw kat, is het belangrijk om ook uw huis te behandelen. Vlooieneitjes kunnen tot 10 dagen overleven, en een enkele vrouwtjesvlo kan tussen de 20-50 eitjes per dag leggen. Er kunnen zich vlooieneitjes bevinden op plaatsen zoals het bed van uw kat en in de tapijten. Als de vlooien uitkomen en uitgroeien tot volwassen vlooien, springen ze op passerende dieren en voor u het weet heeft uw kat weer vlooien. Het stofzuigen van uw huis kan vlooieneitjes verwijderen, maar vergeet niet om de stofzuiger onmiddellijk te legen, anders kunnen de eitjes binnenin uitkomen. U zult ook alle stoffen moeten wassen waar uw kat op zit, zoals beddengoed of kussens.