Beste hypoallergeen kattenvoer kopen en review in 2021

Het kiezen van kattenvoer zonder rekening te houden met de behoeften en allergieën van de kat kan schadelijk zijn voor zijn gezondheid. Gelukkig kan een hypoallergeen dieet dit probleem verhelpen. De sleutel is om het allergeen duidelijk te identificeren en het juiste voedsel te vinden. Hoewel uw dierenarts de beste bron van advies is, kan deze gids voor de beste hypoallergene kattenvoeding ook helpen.
hypoallergeen kattenvoer

Royal Canin 3182550799645

Het beste hypoallergene kattenvoer in 2022
Royal Canin 3182550799645
Om goed voor de voeding van uw katachtige te zorgen, biedt het merk Royal Canin deze smakelijke en hypoallergene brokjes aan. Een voeding aanbevolen door dierenartsen.

Bekijk de dagprijs

Royal Canin 3182550799645 kattenvoer wordt door dierenartsen aanbevolen voor katachtigen met allergieën. De bestanddelen van dit kattenvoer zijn namelijk zeer heilzaam voor onze dieren. Het is licht verteerbaar en geeft de katachtige snel voldoening, zelfs als hij te gulzig is.

Aangezien Royal Canin 3182550799645 een droogvoer is, wordt het sterk aanbevolen om uw vriend na de maaltijd opnieuw te bevochtigen. Het risico op gewichtstoename is met deze brokken bijna nihil. En maak u geen zorgen, dit voer veroorzaakt geen allergieën, integendeel, het verbetert de gezondheid van uw kat.

MjAMjAM 1104M3

Het beste hypoallergene instapkattenvoer
MjAMjAM 1104M3
Gemaakt met een hoog percentage vlees, MjAMjAM 1104M3 is ontworpen om uw kat plezier te geven. Bovendien bevat het geen ingrediënten die uw kat ziek zouden kunnen maken.

Bekijk de dagprijs

MJAMJAM 1104M3 is een natvoer dat is aangepast aan de behoeften van katten met allergieën. Het bestaat voornamelijk uit vlees. Het bevat ook vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor een evenwichtige voeding van uw kat. De meeste katten hebben een allergie voor granen, gluten, suiker, kunstmatige conserveringsmiddelen en lactose. Dit is waarom MJAMJAM deze heeft opgegeven en dit recept heeft ontwikkeld voor onze katachtige vrienden.

De geadverteerde recepten zien er zeer gevarieerd en smakelijk uit. Sappige kip, stevig wild, hartige maaltijden, zoete eend, heerlijk rundvlees en goede kalkoen zullen uw huisdier alles geven wat het nodig heeft. Vers vlees verfijnd met knapperige en gezonde ingrediënten zal hem een unieke en exclusieve smaakervaring bezorgen.

James Wellbeloved Adult Graanvrij

Het beste hypoallergene premium kattenvoer
James Wellbeloved Adult Graanvrij
James Wellbeloved brokjes zijn graanvrij. Ze beloven een evenwichtige en gezonde voeding voor uw kat en zijn bijzonder geschikt voor katten met spijsverteringsproblemen.

Bekijk de dagprijs

Heeft uw kat last van allergieën of spijsverteringsproblemen? Geef uw kat brokjes van het merk James Wellbeloved voor een echt uitgebalanceerde voeding. Ze zijn samengesteld zonder granen in welke vorm dan ook, die moeilijk te verteren zijn en vaak voedselintolerantie veroorzaken. Ze zijn ook hypoallergeen, wat betekent dat de brokjes vrij zijn van soja, zuivel, ei, gluten en tarwe, wat een goede verteerbaarheid garandeert.

James Wellbeloved Adult Cereal Free Kattenvoer is gemaakt met kalkoen als eiwitbron. Het bevat ook cichorei, een essentieel ingrediënt vanwege zijn vermogen om een evenwichtige darmflora te bevorderen en zijn prebiotische werking. Naast deze ingrediënten vindt u ook natuurlijke yucca-extracten, vitaminen, mineralen, onverzadigde Omega 3- en 6-vetzuren…

Royal Canin Hypoallergenic DR 25

Zeer goed kattenvoer
Royal Canin Hypoallergenic DR 25
Als uw kat allergisch reageert op bepaalde voeding, bied hem dan deze Royal Canin Hypoallergenic DR 25 brokjes aan. Maar vraag een dierenarts voordat u het aan uw kat geeft.

Bekijk de dagprijs

Royal Canin Hypoallergenic DR 25 kattenvoer bevat gehydrolyseerd soja-eiwit. Het is geschikt voor een licht verteerbare voeding en veroorzaakt waarschijnlijk geen allergische reactie. Dit gepatenteerde complex, met hoge gehaltes aan biotine, niacine en pantotheenzuur, gecombineerd met een zink-linoleenzuurmengsel, helpt vochtverlies door de huid te verminderen en verbetert de barrièrewerking van de huid.

Lees ook:   Vlooienband kat kopen: beste vlooienbandjes voor katten en kittens

Het bevat ook vetzuren, waaronder eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA), die ontstekingsreacties van de huid helpen verminderen. Bovendien bevatten deze brokjes voedingsstoffen ter ondersteuning van een evenwichtige voeding. Een combinatie van fermenteerbare vezels (bietenpulp, FOS) en zeoliet bevordert een evenwichtige darmflora en ondersteunt een gezond darmslijmvlies. Natuurlijk lactose- en glutenvrij.

Hoe kies je hypoallergeen kattenvoer

Een goed hypoallergeen kattenvoer moet een aantal belangrijke kenmerken hebben. Hier zijn een paar dingen om te overwegen bij de aankoop:
hypoallergeen kattenvoer kiezen

Criterium 1: De ingrediënten

Allergische reacties zijn niet eenvoudig. Hoewel van sommige ingrediënten bekend is dat zij allergische reacties kunnen veroorzaken, reageren sommige katten op ingrediënten die dat bij andere katten zelden doen. U moet vertrouwd zijn met de behoeften en moeilijkheden van uw kat voordat u een voeding kiest. Het zal gemakkelijker zijn te bepalen welke ingrediënten geschikt zijn en welke niet. De volgende ingrediënten moeten in het algemeen worden vermeden:

 • Granen: met inbegrip van tarwe, gerst, rijst of maïs
 • Vleesbijproducten: Vleesbijproducten zijn geen hoogwaardige eiwitten en kunnen moeilijk verteerbaar zijn. Vermijd ze ten koste van alles!
 • Melk: een belangrijk allergeen voor veel kittens. Vermijd voedingsmiddelen en traktaties die kaas, melk of andere zuivelproducten bevatten.
 • Kunstmatige kleurstoffen, zoetstoffen en conserveringsmiddelen: katten kunnen niet eens echt zoet smaken, dus we weten niet waarom fabrikanten de moeite nemen om hun voedsel te zoeten! Toch gebruiken veel bedrijven kleurstoffen, zoetstoffen en conserveringsmiddelen in hun levensmiddelen om de textuur en smaak te verbeteren, de houdbaarheid te verlengen en zelfs de productiekosten te drukken. Maar deze chemicaliën kunnen uw gezondheid schaden en allergieën verergeren, dus probeer ze zo veel mogelijk te vermijden. Het gaat onder meer om sorbitol, sacharose, suiker, maïssiroop, propyleenglycol, BHA, BHT, TBHQ, ethoxyquine, propylgallaat, benzoëzuur, natriumbenzoaat, kaliumbenzoaat, natriumnitraat en natriumnitriet.
 • Zeevruchten: Vis is vaak problematisch voor sommige katten. Een van de redenen is dat het een thiaminegebrek kan veroorzaken als het rauw en toegankelijk wordt gegeten (symptomen van thiaminegebrek zijn verlies van eetlust, stuiptrekkingen, en in ernstige gevallen zelfs de dood)! Wanneer u de ingrediëntenlijst bekijkt, moet u er rekening mee houden dat visolie en viseiwit een reactie kunnen veroorzaken als uw kat allergisch is voor zeevruchten.

Criterium 2: De eiwitbron

Eiwit is een van de voedingsstoffen waar je goed naar moet kijken als je naar kattenvoer kijkt. De meeste allergieën worden veroorzaakt door eiwitten en zijn afhankelijk van de bron. In de meeste kattenvoeders wordt aangegeven welk soort eiwit ze bevatten en in welke hoeveelheden. Zo kunt u gemakkelijker bepalen welke merken u moet vermijden omdat ze de specifieke eiwitbronnen bevatten waar uw kat op reageert.

Criterium 3: Gehydrolyseerde ingrediënten

Sommige soorten kattenvoer bevatten gehydrolyseerde eiwitten, die zijn opgesplitst in hun samenstellende aminozuren en voor een kat gemakkelijker te verteren zijn. Dit is vooral belangrijk voor katten met spijsverteringsproblemen die vaak worden aangezien voor allergische reacties. Denk hieraan bij het kopen.

Onthoud!
Wanneer hypoallergene voeding het stempel “veterinaire voeding” draagt, betekent dit dat u absoluut uw dierenarts moet raadplegen VOORDAT u uw kat dit soort voeding geeft.

Hoe weet u voor welk voedsel uw kat allergisch is?

Er is geen genezing voor voedselallergieën. De enige oplossing is om het probleem te leren omzeilen door een realistisch en voedzaam dieet te vinden.

Maar eerst moet u het voedsel identificeren waar uw kat allergisch voor is. Om dit te doen, moet u een soort voedselproef doen en als volgt te werk gaan:

 • De dierenarts beveelt een dieet aan: uw dierenarts kan een commercieel voedingsproduct of huisrecepten aanbevelen, met een eiwit waaraan uw kat nog nooit is blootgesteld.
 • Controleer uw kat op symptomen: Tijdens de proefperiode moet u het dieet van de dierenarts strikt volgen en uw kat de komende 6-8 weken op symptomen controleren.
 • De te volgen weg bepalen: Als uw kat zich na de voederproef beter voelt, kunt u de voedingsmiddelen één voor één opnieuw introduceren om te zien of een van die voedingsmiddelen de symptomen weer oproept.
 • Als uw kat zich na de proefvoeding echter niet beter voelt, is de kans groot dat de symptomen een andere oorzaak hebben. In dit geval is het het verstandigst om terug te gaan naar de dierenarts.
Lees ook:   Krabton kopen: wat zijn de beste krabtonnen in 2021

Nat- of droogvoer?

Nat voedsel

Nat kattenvoer helpt echter om uw huisdier gehydrateerd te houden, zelfs als het niet genoeg water drinkt. Natvoer helpt ook eventuele problemen met de urinewegen van uw kat te voorkomen, een veelvoorkomend gezondheidsprobleem bij katten. Daarnaast helpt natvoer ook bij eventuele spijsverteringsproblemen. Ze zijn echter vrij duur.

Droog voedsel

Hypoallergeen droogvoer is handig omdat het niet knoeit en je het (bijna) overal kunt bewaren. Droogvoer is het goedkoopste alternatief op de markt.

Conclusie

Als uw kat een selectieve eter is, of spijsverteringsproblemen heeft, raden wij u aan natvoer te kiezen. Als uw kat echter geen bijzondere problemen heeft (afgezien van allergieën), kan droogvoer juist goed voor hem zijn.

Waarom hypoallergeen kattenvoer kopen?

hypoallergeen kattenvoer kopen
Vermindering van allergische reacties

Hypoallergeen kattenvoer is samengesteld met dierlijke eiwitten (vlees of vis). Dit staat bekend om zijn lage gehalte aan allergenen. Uw katachtige zal van zijn voedsel kunnen genieten zonder het risico van allergie of intolerantie. Zijn kwaliteit van leven zal verbeteren.

Gemakkelijk te verteren

Dit soort voer bestaat uitsluitend uit ingrediënten die een kat gemakkelijk kan verteren. Het vermindert dus de inspanning die zijn spijsverteringsstelsel moet leveren tijdens de spijsvertering. Als eerder voedsel ontsteking heeft veroorzaakt, helpt dit om het te genezen. Dit is bijvoorbeeld het geval met hypoallergene brokken, die worden voorgeschreven in geval van indigestie. Uw kat zal meer van zijn voedsel kunnen genieten en zijn gezondheid zal met de dag verbeteren.

Rijk aan voedingssupplementen

Hypoallergeen kattenvoer voldoet aan de voedingsbehoeften van uw kat en voorkomt overgewicht. In feite bevat het alle vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Het is ook rijk aan omega 3- en 6-vetzuren die zijn huid en vacht versterken.

Behandelt voedselallergieën en -intoleranties

Hypoallergeen voer is speciaal bereid voor gevoelige katten. Het zal eventuele bijwerkingen als gevolg van hun eerdere dieet, zoals huiduitslag of andere allergische verschijnselen, effectief verlichten. U zult na 2 tot 3 weken verbeteringen zien. Sommige symptomen verdwijnen echter pas na 10 weken.

Een grote verscheidenheid beschikbaar

Er is een ruime keuze aan voeding voor gevoelige katten. Ze bevatten geen allergene ingrediënten zoals soja, gluten of granen. Ze hebben een zeer smakelijke smaak waar uw huisdieren dol op zullen zijn. U kunt de voeding van uw kleine harige vriend variëren naargelang het gewenste doel. Het is ook een manier om uw kat op een gezondere manier te voeden, zodat hij gezond blijft en uw trouwe metgezel blijft.

De verschillende merken hypoallergeen kattenvoer

Naar onze mening zijn de beste hypoallergene kattenvoermerken in 2022 :

Royal Canin

Sinds 1968 werkt Royal Canin aan de ontwikkeling van het eerste voedingsmedicijn voor honden en katten. Het merk werd opgericht door dierenarts Jean Cathary. Dit merk is wereldwijd een van de bekendste in de productie van katten- en hondenvoer.

MjAMjAM

Is een familiebedrijf met persoonlijke service, gevestigd in Duitsland. Het is gespecialiseerd in de productie van uitsluitend biologisch nat kattenvoer, aangezien dit voer uitsluitend wordt bereid met verse kwaliteitsingrediënten.

Whiskas

Whiskas, opgericht in 1936, is een Amerikaans commercieel kattenvoermerk. Het is een gezonde kattenvoeding op basis van vlees. Het was het eerste merk dat dierenvoedselvariëteiten aanbood.

Acana

Acana brokjes worden geproduceerd door Champion Petfoods. De samenstelling van hun voedsel is rijk aan dierlijke stoffen van hoge kwaliteit en arm aan koolhydraten. Dit merk wordt eenvoudigweg zelf uitgeroepen tot het beste dierenvoer ter wereld.

Lees ook:   Beste radiator hangmat kat kopen, aanbiedingen en reviews

Orijen

Is een merk honden- en kattenvoer in de vorm van brokjes. Dit merk produceert voedsel met verse regionale ingrediënten en zonder uitbesteding. Hun kwaliteitsvoer bevat een evenwichtige mix van dierlijke eiwitten en vlees- of visbestanddelen.

Hoeveel kost hypoallergeen kattenvoer?

Onderstaand diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topklasse).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

 • Instapniveau: € 10 tot € 30
 • Middenklasse: € 30 tot € 60
 • Top of the range: + Meer dan €60

Tips

Vertrouw niet te veel op zelfgemaakte hypoallergene voeding

Hoewel sommige mensen er voorstander van zijn om je eigen kattenvoer te maken (zodat je precies weet wat er in zit), raden wij dit niet aan, tenzij je een expert bent op het gebied van kattenvoeding. Een kat kan gemakkelijk tekorten aan essentiële voedingsstoffen ontwikkelen bij een zelfgemaakte voeding.

Koop een hypoallergene voeding die past bij de smaak van uw kat

Kattenvoer is er in verschillende smaken en alle katten zullen sommige smaken lekkerder vinden dan andere, net zoals mensen voedsel hebben dat ze lekker vinden en andere niet. Kies zijn eten niet willekeurig als je wilt dat hij goed eet.

Controleer de voedingswaarde

Kijk op de verpakking van het voer dat u wilt kopen om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor de behoeften van uw kat. Er moet staan “geschikt voor volwassen katten” of “geschikt voor alle levensfasen”. Uit deze verklaring blijkt dat het levensmiddel in kwestie aan de minimale voedingsvereisten voldoet.

Gooi niet opgegeten natvoer na twee uur weg

Laat natvoer niet langer dan twee uur in de kom staan. Als je het te lang laat zitten, begint het te bederven en parasieten en bacteriën aan te trekken. Dit is helemaal niet goed voor uw kat.

Zorg ervoor dat u de reputatie van het merk controleert

Wij raden u aan de veiligheidsgeschiedenis van de fabrikant van het kattenvoer van uw keuze te onderzoeken voordat u tot aankoop overgaat. Als een merk regelmatig producten terugroept, is het redelijk om te twijfelen aan de kwaliteit van hun producten. Vermijd dit soort merk.

FAQ

Wat is het beste hypoallergene kattenvoer?
Het beste hypoallergene kattenvoer hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten het beste zijn.

Wat is hypoallergeen kattenvoer?
Hypoallergene voeding bevat ingrediënten die gewoonlijk geen allergische reacties veroorzaken, waardoor het risico dat katten een allergische reactie ontwikkelen, wordt beperkt. De meeste hypoallergene kattenvoeders bevatten gehydrolyseerde eiwitten, wat betekent dat de eiwitten worden afgebroken tot een lichter verteerbare vorm die door het immuunsysteem van de meeste katten niet als eiwit wordt herkend, wat betekent dat zij geen allergische reactie zullen ontwikkelen.

Hoe weet ik of mijn kat allergisch is voor het voer dat ik hem geef?
Een voedselallergie treedt op wanneer het immuunsysteem van uw kat een eiwit of ander ingrediënt als een bedreiging ziet. Het systeem reageert door onder meer jeuk, huidinfecties, diarree, niezen, hoesten en braken te veroorzaken. Jeuk en diarree zijn de meest voorkomende tekenen van allergieën, evenals andere maag-darmproblemen zoals braken. Het beste is echter om uw dierenarts te raadplegen, die u de juiste diagnose en behandeling zal geven.

Welke ingrediënten in kattenvoer kunnen allergieën veroorzaken?
Katten kunnen, net als mensen, allergisch zijn voor zowat alles. Uit tests is echter gebleken dat sommige ingrediënten en eiwitten eerder allergische reacties veroorzaken dan andere, wat voor de fabrikanten een leidraad is bij het formuleren van hypoallergene levensmiddelen. Granen en zuivelproducten zijn verantwoordelijk voor de meeste allergieën en intoleranties. Katten zijn niet voorbestemd om granen te eten, dus hun spijsverteringsstelsel kan moeite hebben met deze voedingsmiddelen. Maïs in het bijzonder is een veelvoorkomende prikkel voor katten, dus vermijd het zoveel mogelijk.

Kunnen katten voedselallergieën overwinnen?
Voedselallergieën hebben misschien geen gevaarlijke gevolgen voor de gezondheid, maar het is van essentieel belang dat zij op de juiste wijze worden gediagnosticeerd en behandeld. Er bestaat geen bloedtest om een allergie vast te stellen en katten kunnen ze niet overwinnen.