Kattenbakvulling kopen: beste Kattengrit online overzicht en aanbieding

Elke kattenouder weet dat de verkeerde kattenbakvulling een groot probleem kan zijn. Katten zijn nu eenmaal kieskeurig als het om hun toiletruimte gaat. Een kattenbakvulling die niet geschikt is voor uw trouwe viervoeter kan leiden tot ongelukjes en slecht kattenbakgedrag. En natuurlijk wilt u een oplossing die voor u gemakkelijk te scheppen is, niet overal in huis rondslingert en helpt geurtjes te verminderen. Ook belangrijk om te overwegen? Het strooiselmateriaal (er zijn verrassend veel opties!) en of het klontert of niet.
kattenbakvulling
Hier zijn onze keuzes voor de beste kattenbakvullingen om uw huis schoon en uw kat gelukkig te houden.

Inhoudsopgave

Beste kattenbakvullingen kopen overzicht

Catsan Hygiene Plus – Kattenbakvulling – 20 L

Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling - 20 L

Bekijk de dagprijs

Kattenbakvulling voor een hygiënische kattenbak
Catsan Hygiene Plus is een sterk absorberende kattenbakvulling dat tot wel 3x effectiever geuren absorbeert dan standaard niet-klonterende kattenbakvullingen. Alleen wanneer alles aangenaam schoon is, voelen katten zich bij je thuis pas echt goed in hun vel. Want katten hebben van nature een bijzonder goede reukzin, waardoor ze geuren, zowel aangenaam als onaangenaam, veel sterker waarnemen dan mensen.

Kattenurine is op zich geurloos, maar bij blootstelling aan lucht wordt het afgebroken door bacteriën en zal de bekende ammoniakgeur ontstaan. Het is daarom belangrijk dat kattenbakvulling deze geur voorkomt. Het laatste wat je wil is dat je kat de kattenbak na een aantal plasjes gaat vermijden omdat hij niet lekker ruikt!

Absorbeert geur tot 3x effectiever
Hygiëne Plus bestaat uit fijne poreuze mineraalkorrels van kwartszand en kalk die vocht absorberen als een spons. Deze unieke eigenschap voorkomt de vorming van geurtjes tot wel 3x effectiever dan standaard niet-klontvormende kattenbakvullingen. Niet voor niks is Catsan de populairste niet-klonterende kattenbakvulling in heel Europa!

 • 3x effectiever in voorkomen van geuren
 • Absorbeert geurtjes voordat het verspreidt
 • 100% natuurlijk materiaal
 • Stofvrij

Biokat’s Diamond Care Fresh Aloe Vera Geur – Kattenbakvulling – 10 L

Biokat's Diamond Care Fresh Aloe Vera Geur - Kattenbakvulling - 10 L

Bekijk de dagprijs

Klontvormende kattenbakvulling met babypoedergeur. Met zuiver natuurlijke actieve kool voor een uiterst effectieve geurbinding

Diamond Care is een speciaal ontwikkeld kattengrit van fijne, lichte natuurklei voor extra bescherming en verzorging: Diamond Care bevat zuiver natuurlijke actieve kool (activated carbon) voor een uiterst effectieve geurbinding en aloë vera voor een milde verzorging.

Biokat’s Micro Classic – kattenbakvulling – 14 L

Biokat's Micro Classic - kattenbakvulling - 14 L

Bekijk de dagprijs

Extra fijnkorrelig klontvormend grit Classic.

Extra fijn kattengrit met een absorptievermogen van 300%. Hoge effectiviteit door vlakke klontvorming. 1 liter Biokat’s Micro bindt tot 3 liter vloeistof. Tot 100 % stofvrij. Een combinatie van uitstekende geurbinding en hoge effectiviteit! Dit grit vormt stabiele en zeer vlakke klonten die u gemakkelijk uit de kattenbak kunt halen en weggooien. Het grit heeft geen geur.

Catsan Smart Pack 4L 1×2

Catsan Smart Pack 4L 1x2

Bekijk de dagprijs

Catsan. Voor het heerlijke gevoel van thuis zijn.
Katten houden van hygiëne en frisheid. Daarom zijn ze zo dol op Catsan. Met Catsan geeft u uw kat een kattenbak die altijd schoon en hygiënisch is. Catsan kattenbakvulling geeft weinig stof af en is niet geparfumeerd.
Catsan Hygiëne plus bestaat uit fijne mineraalkorrels vervaardigd uit kalk en kwartszand die het vocht absorberen als een spons. Deze unieke mineraalkorrels voorkomen de vorming van geurtjes effectiever dan standaard kattenbakvullingen*.
(* gebaseerd op een geurcontroletest bij een kat die een met Catsan Hygiëne plus gevulde kattenbak gebruikt, gevuld volgens de voorgeschreven richtlijnen.)

Lees ook:   Beste anti schrokbak kopen voor katten - Voerbak overzicht

Peewee Kattenbakvulling – 2 x 14 L

Peewee Kattenbakvulling - 2 x 14 L

Bekijk de dagprijs

De PeeWee korrels worden gemaakt van de fijnspar die groeit in het noorden van Zweden. In vergelijking met andere houtkorrels die veelal worden gemaakt van verschillende soorten bomen mogelijk zelfs inclusief de schors, kun je duidelijk merken dat de Peewee korrels veel beter de geuropnemen en zuiniger zijn in gebruik.

 • Peewee kattenbakvulling kost slechts €1,- per week per kat. Een zak van 9kg PeeWee kattenbakvulling gaat maar liefst 4 maanden mee;
 • Zeer hoog absorberingsvermogen van 450%;
 • 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar;
 • 100% gemaakt uit zaagsel van de Zweedse fijnspar, 100% hernieuwbare grondstof;
 • Ammoniakgeur in kattenurine wordt volledig geabsorbeerd;
 • Kattenpoten blijven droog en schoon;
 • Veroorzaakt geen stof in huis;
 • Vrij van lijm, bindmiddelen, geurstoffen of andere toevoegingen;
 • Ook geschikt voor hokken en kooien van knaagdieren;

Biokat’s Classic Fresh 3 In 1 – Kattenbakvulling – 18 L

Biokat's Classic Fresh 3 In 1 - Kattenbakvulling - 18 L

Bekijk de dagprijs

Grofkorrelige, klontvormende kattenbakvulling van natuurlijk klei
Kattengrit moet niet alleen gebruiksvriendelijk zijn voor de kat, maar ook voor het baasje. Biokat’s Classic Fresh 3 in 1 is een kattenbakvulling die voor de kat fijn is om te gebruiken en die voor het baasje lekker ruikt en makkelijk schoon te maken is. Het grit heeft een heerlijke lentegeur.

Om het beste resultaat te bereiken, is het aan te raden om het grit tijdens het vullen gelijkmatig te verdelen in verband met de verschillende korrelgroottes. Deponeer Biokat’s bij het huishoudelijk afval. Niet door het toilet spoelen! Berg de verpakking goed op voor kinderen en dieren om verstikking te voorkomen. Bewaar het grit op een droge plek.

AromaProtect Formula
De Classic Fresh korrels hebben een frisse lentegeur; verse kruiden, witte bloemen en een vleugje muskus zorgen ervoor dat dit kattengrit heerlijk ruikt. De lentegeur wordt gekenmerkt door de AromaProtect Formula. Met deze formule worden onaangename geurtjes ingesloten en komt juist de geurige lentegeur vrij.

Biokat’s Micro Fresh Zomergeur – Kattenbakvulling – 14 L

Biokat's Micro Fresh Zomergeur - Kattenbakvulling - 14 L

Bekijk de dagprijs

Biokat’s Micro is een hele fijne korrel natuurklei wat goed absorbeert. Het stuift amper en is geur vrij. Door de fijne korrel kunt u dit grit goed gebruiken bij kattenbakken met een zeefbodem. De natuurklei absorbeert de urine snel en vormt degelijke klonten die u er makkelijk uit kunt scheppen. Biokat’s Micro is een efficiënte kattenbakvulling; 1 liter Biokat’s Micro bindt minstens 3 liter vloeistof. Als u dagelijks de klonten eruit schept gaat 1 zak van dit grit erg lang mee. De variant Micro White Fresh is een extra frisse variant die naar weiland en kruiden ruikt.

 • 1 Liter Biokats Micro bindt minstens 3 liter vloeistof
 • klompend kattenbakzand uit 100% pure natuuraarde
 • bijzonder fijne en witte korrels – zacht voor de pootjes
 • alleen hoogwaardige aarde wordt verwerkt
 • met frisse lentegeur
 • betrouwbaar absorptievermogen
 • extra stofarm
 • Biokat Micro Fresh geeft een lekkere frisse geur af.

Biokat’s Classic 3 In 1 – Kattenbakvulling -18 L

Biokat's Classic 3 In 1 - Kattenbakvulling -18 L

Bekijk de dagprijs

Grofkorrelige, klontvormende kattenbakvulling van natuurlijk klei
Kattengrit moet niet alleen gebruiksvriendelijk zijn voor de kat, maar ook voor het baasje. Biokat’s Classic 3 in 1 is een kattenbakvulling die voor de kat fijn is om te gebruiken en die voor het baasje lekker ruikt en makkelijk schoon te maken is. Biokat’s Classic staat al sinds 1986 voor 100% natuurlijke kattenhygiëne.

Om het beste resultaat te bereiken, is het aan te raden om het grit tijdens het vullen gelijkmatig te verdelen in verband met de verschillende korrelgroottes. Deponeer Biokat’s bij het huishoudelijk afval. Niet door het toilet spoelen! Berg de verpakking goed op voor kinderen en dieren om verstikking te voorkomen. Bewaar het grit op een droge plek.

Happy Home Natural Wood – Kattenbakvulling – 3 x 20 l

Happy Home Natural Wood - Kattenbakvulling - 3 x 20 l

Bekijk de dagprijs

Happy Home Natural Wood is een natuurlijke niet-klontvormende kattenbakvulling. De zeer grove korrels zijn gemaakt van geperste houtvezels en hebben een hoog vochtabsorptievermogen. Wanneer jouw kat op de bak is geweest wordt er een houtgeur verspreidt. Happy Home Natural Wood is een volkomen milieuvriendelijk composteerbaar product. Happy Home Natural Wood houtkorrel is ook geschikt om te gebruiken als bodembedekking voor konijnen en knaagdieren.

Lees ook:   Kattenhalsbanden kopen: wat is de beste halsband voor uw kat

Flamingo Kattenbakvulling met Babypoeder Geur – 15 kg

Flamingo Kattenbakvulling met Babypoeder Geur - 15 kg

Bekijk de dagprijs

De kattenbakvulling met Babypoeder neemt de nare geurtjes weg en de uitwerpselen zijn er gemakkelijk uit te scheppen. Deze kattenbakvulling heeft een sterk absorptievermogen en blijft langer fris ruiken. Is erg zuinig in gebruik

Catsan Natural Kattenbakvulling 8 liter

Catsan Natural Kattenbakvulling 8 liter

Bekijk de dagprijs

Hygiëne zonder kunstmatige geurstoffen en toevoegingen: dat is Catsan Natural. De kattenbakvulling is sterk absorberend, klontvormende én 100% natuurlijk.

100% natuurlijke kattenkorrels
De Catsan Natural kattenbakkorrels zijn gemaakt van 100% plataardige vezels en is perfect geschikt voor iedereen die het beste voor heeft met het milieu. Omdat de korrels 100% biologisch afbreekbaar zijn mogen ze gewoon bij het groenafval worden gegooid.

 • 100% natuurlijk: gemaakt van plantaardige ingrediënten
 • 100% biologisch afbreekbaar: kan worden weggegooid bij het groenafval
 • Extra absorberend: snelle klontvorming, eenvoudig te verwijderen
 • Natuurlijk parfum: tegen onaangename geuren, bindt slechte geuren direct
 • Zachte textuur: aangenaam voor de kattenpootjes
 • Inhoud 8 liter
 • Verpakt in een handige draagbare verpakking

Cat’s Best Oko Plus Korrels – Kattenbakvulling – 40 l

Cat's Best Oko Plus Korrels - Kattenbakvulling - 40 l

Bekijk de dagprijs

 • buitengewoon geurbindend
 • 100% natuurlijkeplantaardige vezels
 • zeer voordelig
 • licht in gewicht, dus makkelijk mee te nemen
 • geschikt voor compostering en 100% biologisch afbreekbaar
 • klontvormende kattenbakvulling

Duvo Silica Premium – Kattenbakvulling – 2 x 16L

Duvo Silica Premium - Kattenbakvulling - 2 x 16L

Bekijk de dagprijs

Silica korrels zijn een 100% natuurlijk product en dus niet gevaarlijk voor uw huisdier. De korrels zijn biologisch afbreekbaar en gemakkelijk in gebruik. De vulling absorbeert de urine uiterst goed en gaat hierdoor lang mee. Bovendien neutraliseert de silica alle vieze geurtjes. De korrels voelen aangenaam aan voor uw kat en veroorzaken geen stof wanneer hij in zijn bak krabt.

 • 100% natuurlijk product
 • Hoge absorptie
 • Neutraliseert vieze geurtjes
 • Super economisch
 • Schone pootjes

DUVO+ Silica Kattenvulling 6 x 5 Liter

DUVO+ Silica Kattenvulling 6 x 5 Liter

Bekijk de dagprijs

Superieure vochtopname – reukvrij – 99% stofvrij
Minerale kattenbakvullingen die uit niet-klontvormend materiaal (silicagel) bestaan.
De urine wordt volledig opgenomen door de silica waardoor geurtjes ingesloten blijven.
Ook wordt het vocht aan de vaste uitwerpselen onttrokken waardoor deze makkelijker uit te scheppen zijn.

 • 100% natuurlijk
 • gebruikte vulling mag in de groencontainer gedeponeerd worden
 • gemakkelijk in gebruik en onderhoud
 • urinevocht wordt binnen enkel seconden opgenomen
 • neutraliseert alle onaangename geuren
 • lange gebruiksduur
 • stofvrij
 • geurvrij
 • zeer licht van gewicht
 • niet giftig
 • veilig voor kat en milieu.

Biokat’s Diamond Care Classic Aloe Vera Geur – Kattenbakvulling – 10 l

Biokat's Diamond Care Classic Aloe Vera Geur - Kattenbakvulling - 10 l

Bekijk de dagprijs

Klontvormende fijne kattenbakvulling. Met zuiver natuurlijke actieve kool voor een uiterst effectieve geurbinding

Diamond Care is een speciaal ontwikkeld kattengrit van fijne, lichte natuurklei voor extra bescherming en verzorging: Diamond Care bevat zuiver natuurlijke actieve kool (activated carbon) voor een uiterst effectieve geurbinding en aloë vera voor een milde verzorging.

Wat is de ‘diamanten formule’ van Biokat’s?
Onze ‘diamanten formule’ biedt extra, uiterst effectieve bescherming tegen onaangename geurtjes dankzij zuiver natuurlijke actieve kool en extra verzorging dankzij aloë vera.

Extreme Classic Babypoeder Geur – Kattenbakvulling – 2×14 l

Extreme Classic Babypoeder Geur - Kattenbakvulling - 2x14 l

Bekijk de dagprijs

Deze kattenbakvulling van Extreme Classic heeft de geur van babypoeder en is een zeer fijne kattenbakvulling. Dit product neutraliseert geuren en is 99,9% stofvrij. Doordat de korrels wel 320% van het eigen gewicht aan vocht opnemen ontstaan er stevige klonten, hierdoor is het zeer gemakkelijk om de bak te reinigen. Deze korrels kleven niet aan de poten of vacht, waardoor de ruimte om de kattenbak ook een stuk schoner zal blijven.

Catsan Hygiene Plus – Kattenbakvulling – 2 x 20 l

Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling - 2 x 20 l

Bekijk de dagprijs

CATSAN® Hygiëne Plus bestaat uit fijne mineraalkorrels vervaardigd uit kalk en kwartszand die het vocht absorberen als een spons. Deze unieke mineraalkorrels voorkomen de vorming van geurtjes effectiever dan standaard kattenbakvullingen.

Plospan Kattenbakvulling – 20 L

Plospan Kattenbakvulling - 20 L

Bekijk de dagprijs

Een eerlijk en milieuvriendelijk product. De Plospan kattenbakkorrel neemt minimaal tweeëneenhalf keer zijn eigen gewicht op aan vocht, tegenover de traditionele kattengrit die één tot anderhalf maal opneemt. De kattenbakkorrel kan na gebruik in de kattenbak op een milieuvriendelijke manier worden afgevoerd.

Ook te gebruiken als bodembedekker voor konijnen en knaagdieren.

Lees ook:   Drinkfontein kat kopen - beste waterfontein voor katten

GreenCat composteerbare kattenbakvulling klontvormend 12L

GreenCat composteerbare kattenbakvulling klontvormend 12L

Bekijk de dagprijs

De biologisch afbreekbare en composteerbare kattenbakvulling is lekker licht van gewicht en heeft een extreem hoog absorptievermogen. Dit maakt GreenCat tot een erg prettige kattenbakvulling om te gebruiken. Het vormt vaste klontjes wanneer het in aanraking komt met kattenurine en enkel deze hoeven verwijderd te worden samen met de uitwerpselen. Hierdoor is GreenCat ook nog eens heel zuinig in gebruik.

 • Hoog absorptie vermogen door de sponsvormige structuur van de korreltjes
 • Aangenaam zacht voor kattenpootjes
 • Snelle en stevige klontvorming
 • Klontjes en uitwerpselen kunnen verwijderd worden via het toilet
 • 100% plantaardige vezels
 • 100% biologisch afbreekbaar
 • Licht van gewicht, dus geen zware zakken of kattenbakken schouwen
 • Besparend in de afvalkosten
 • Stofarm
 • Ongeparfumeerd
 • GMO vrij
 • Veilig voor katten en kittens
 • Milieu vriendelijk product
 • Ontwikkled en geproduceerd in Oostenrijk

BreederCelect 100% Gerecycled – Kattenbakvulling – 30 l

BreederCelect 100% Gerecycled - Kattenbakvulling - 30 l

Bekijk de dagprijs

De kattenbakvulling van BreederCelect is een zeer milieuvriendelijke vulling. het is gemaakt van 100% gerecycled materiaal en bevat geen toevoegingen of chemicaliën. Deze kattenbakvulling valt niet uit elkaar wanneer het nat wordt, maar absorbeert juist het vocht en de geurtjes. Dit product is stofvrij waardoor dit ook nog eens uiterst diervriendelijk is.

Peewee kattenbakvulling 2x9kg + gezonde kattensnack

Peewee kattenbakvulling 2x9kg + gezonde kattensnack

Bekijk de dagprijs

Peewee kattenbakvulling kost slechts €1,- per week per kat. Een zak van 9kg PeeWee kattenbakvulling gaat maar liefst 4 maanden mee.

 • Zeer hoog absorberingsvermogen van 450%;
 • 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar;
 • 100% gemaakt uit zaagsel van de Zweedse fijnspar, 100% hernieuwbare grondstof;
 • Ammoniakgeur in kattenurine wordt volledig geabsorbeerd;
 • Kattenpoten blijven droog en schoon;
 • Veroorzaakt geen stof in huis;
 • Vrij van lijm, bindmiddelen, geurstoffen of andere toevoegingen;
 • Ook geschikt voor hokken en kooien van knaagdieren;

Happy Home Solutions Hygienic Crystals Light Plus – Kattenbakvulling – 3 x 7 l

Happy Home Solutions Hygienic Crystals Light Plus - Kattenbakvulling - 3 x 7 l

Bekijk de dagprijs

Deze kattenbakvulling van Happy Home is extreem absorberend. De inhoud van één verpakking is voldoende voor 5 a 6 weken per kat. De anti-bacteriële werking wordt versterkt door de blauwe korrels. Deze kattenbakkorrels zijn niet klontvormend, maar toch zeer voordelig in gebruik en bovendien lichtgewicht.

Waar moet je op letten bij kattenbakvulling

Materiaal

Tegenwoordig wordt kattenbakvulling meestal gemaakt van bentonietklei, een klonterende formule die lijkt op kleine steentjes. Er zijn echter ook ouderwetse Fuller’s earth-non-klonterende kattenbakvulling, silicagel en natuurlijke kattenbakvulling verkrijgbaar. Bentoniet klei strooisels zijn populair omdat ze gemakkelijk te scheppen zijn en geurtjes tegengaan, maar er zijn enkele milieuproblemen verbonden aan dit materiaal. Natuurlijke strooisels zijn milieuvriendelijker, maar niet zo effectief in het maskeren van geurtjes.

Klonterend

Bentoniet klei staat bekend als “klonterend” strooisel, omdat natte stukjes aan elkaar kleven, waardoor ze gemakkelijk uit te scheppen zijn. Fuller’s Earth en natuurlijke strooisels klonteren daarentegen niet, wat betekent dat u de kattenbakvulling vaker moet vervangen. Er zijn ook silica gel-nesten, die vocht absorberen in hun korrels, zodat u alleen vast afval hoeft op te scheppen.

Geurbestrijdend

Als uw kattenbak op een plek staat waar weinig verkeer is, vindt u het misschien niet erg als het een beetje stinkt. Als de kattenbak echter in een centrale ruimte van uw huis staat, kunt u beter kiezen voor een kattenbakproduct met geurbestrijdende ingrediënten om de geur te neutraliseren of te maskeren.

Vaak gestelde vragen

Welke kattenbakvulling plakt niet aan de poten van katten?

Niemand houdt van vieze poten of vloeren! Kattenbakvulling met lage sporen is gemaakt van materialen, zoals papier, die niet aan de poten van katten blijven kleven. Veel ouders houden van deze formules omdat ze helpen voorkomen dat kattenbakvulling buiten de doos wordt verspreid. Houd er echter rekening mee dat laagsporige kattenbakvulling niet klontert.

Wat is de beste kattenbakvulling voor binnenkatten?

Verschillende kattenbakken werken beter voor verschillende katten en huishoudens. Terwijl veel katten elke kattenbakvulling zullen gebruiken, zijn anderen extreem kieskeurig. Sommige katten geven de voorkeur aan zachtere materialen, andere houden van klonterende formules, en weer andere verdragen geen toegevoegde geurtjes. Als u van nest verandert en uw kat begint problemen te krijgen, is dat een goed teken dat de nieuwe kattenbakvulling niet bij u past.

U zult ook uw eigen voorkeuren in overweging moeten nemen. Klonterende kattenbakken zijn gemakkelijker schoon te maken, multi-katten formules bieden een betere geurcontrole, laagsporende materialen helpen de rommel te verminderen, en doorspoelbare opties kunnen handiger zijn.

Wat is de beste kattenbakvulling voor katten met een kattenklauw?

Katten ontklauwen kan levenslange gevoeligheid en pijn veroorzaken, en het wordt afgeraden. Als uw kat echter al ontklauwd is, kies dan voor een zachte kattenbakvulling die zacht is voor de pootjes. Strooisels gemaakt van natuurlijke materialen zoals papier, hout, tarwe en gras zijn over het algemeen het beste voor katten met een kattenklauw.

Wat is de beste kattenbakvulling om geurtjes tegen te gaan?

Fabrikanten van kattenbakvulling gebruiken verschillende methoden om de geur van kattenbakvulling tegen te gaan, van het toevoegen van geurtjes tot het gebruik van geurabsorberende materialen. Multi-kattenbakvullingen zijn bijzonder effectief en speciaal ontwikkeld voor intensief gebruik. De beste keuze is afhankelijk van uw individuele kat en uw voorkeuren. Om de kattenbakvulling zo fris mogelijk te houden, schept u de bak dagelijks en vervangt u de kattenbakvulling wekelijks.

Wat voor soort kattenbakvulling is het beste?

De ideale kattenbakvulling voor uw kat (en u) hangt af van een aantal factoren. Voor de beste match kiest u een kattenbakvulling die is afgestemd op de behoeften van uw kat en uw huis. Of u nu op zoek bent naar een milieuvriendelijke kattenbakvulling, een krachtige formule voor meerdere katten of een optie die weinig sporen nalaat, u kunt hooggewaardeerde kattenbakvullingen vinden op petco.com en in onze winkels.