Beste gps tracker kat kopen in 2021 – kattenhalsband met gps opties

Als u ooit een app zoals Find my Friends hebt gebruikt, zult u bekend zijn met de gemoedsrust die GPS-updates kunnen brengen. Met de vooruitgang in GPS-technologie, kunt u nu uw katachtige vriend op dezelfde manier bijhouden: voer de kat GPS tracker in. Volgens een onderzoek van de Amerikaanse Kennel Club, hebben ongeveer 15% van de huisdiereigenaren in de afgelopen vijf jaar het spoor van hun harige vrienden verloren. Met deze statistiek in het achterhoofd, wordt het kennen van de locatie van uw huisdier ongelooflijk belangrijk.
gps tracker kat
Als uw buitenkat graag veel rondzwerft, kan een compacte GPS-tracker de perfecte oplossing zijn. Deze handige apparaatjes worden meestal aan de halsband van uw kat bevestigd en stellen eigenaren in staat de locatie van hun huisdier in de gaten te houden via een smartphone of ander apparaat. Om u te helpen de beste katten-gps voor u en uw katachtige vriend te vinden, hebben we deze handige koopgids samengesteld. Hieronder lopen we door de top 10 opties op de markt op dit moment, voordat we ingaan op een aantal veel voorkomende vragen en zorgen over deze nuttige veiligheidsvoorzieningen

De beste kat GPS Tracker kopen overzicht

Weenect CATS² , GPS Tracker voor katten

gps tracker katWeenect CATS² , GPS Tracker voor katten

Bekijk de dagprijs

Weenect Cats 2, GPS tracker voor katten

 • GPS-tracking / Geen afstandslimiet
 • Waarschuwing bij weglopen / Training
 • Geschiedenis / Analyse Territorium
 • 72 uur batterij / Waterdicht
 • Toepassingen voor iOS en Android

De kleinste GPS voor katten ter wereld, met real time volgen en zonder afstandslimiet:

Met Weenect Cats 2 volgt u de bewegingen van uw kat live, dankzij de smartphone app (iOS en Android). De GPS tracker kat klein maakt het mogelijk om uw huisdier te volgen, waar die ook is; uw kat is in veiligheid op zijn hele territorium.

Kat GPS-tracker met bel en triller om uw dier op te voeden:

Weenect Cats 2 is de enige kat GPS die een trainingsmodulebiedt naast live lokatie. U hoeft niet meer urenlang met zijn brokjes te schudden om uw katje naar huis terug te zien keren: door zijn tracker te laten trillen of bellen bij elke maaltijd, gaat hij uiteindelijk de twee gebeurtenissen met elkaar verbinden. U kunt hem daarna aan zijn etenstijd doen herinneren met een eenvoudige klik in uw app.

GPS tracking zelfs op het platteland:

Op het platteland profiteren de huisdieren van de grootste vrijheid, het is dus in die gebieden die minder gedekt zijn door het telefoonnetwerk dat de kleine GPS tracker kat ingezet moet zijn. De ingebouwde product simkaart is geschikt voor meerdere landen (functioneert in heel Europa) en meerdere aanbieders (deze kan zich verbinden met de gsm netwerken van alle aanbieders van telefoondiensten) voor een dekking van 99% van het gebied.

Reptrek® Minitrek GPS Tracker Voor Hond En Kat – Blauw – 4.9 x 3.3 x 1.5 cm

Reptrek® Minitrek GPS Tracker Voor Hond En Kat - Blauw - 4.9 x 3.3 x 1.5 cm

Bekijk de dagprijs

Heb je een avontuurlijke kat of hond en dwaalt je huisdier vaak af? Met de Minitrek volg je je huisdieren met GPS en kan je ze altijd weer terug vinden.
Voordelen:

 • Locatie tracking met GPS+BDS+LBS+WiFi. De Minitrek maakt gebruik van meerdere bronnen om de positie zo accuraat mogelijk te bepalen. Waar is mijn huisdier? Met de Reptrek minitrek zie je of je kat of hond niet te ver is afgedwaald. Volg met GPS waar je huisdier is op een kaart met 5 tot 15 meter nauwkeurigheid.
 • Electronisch hek: Met het huisdier-afdwaalalarm krijgt je een bericht op je telefoon als je dier buiten een vooraf bepaalde zone komt (een digitaal hek).
 • Bel functie: Praat op afstand tegen je huisdier of gebruik de ingebouwde meeluister functie. Heeft iemand het weggelopen dier gevonden? Dan kan je gelijk in contact komen met de vinder.
Lees ook:   Beste radiator hangmat kat kopen, aanbiedingen en reviews

Halsband:
De Minitrek is zeer geschikt voor katten en honden. De Minitrek is één van de kleinste en lichtste trackers en biedt daarom veel draagcomfort, zelfs voor katten!
Doe de tracker in de bijgeleverde rubber huls en bevestig deze aan je favoriete halsband (halsband NIET inbegrepen). Voor kleine katten adviseren wij een veiligheidshalsband.

De Reptrek Minitrek wordt standaard gebruiksklaar geleverd. Voor dit apparaat moet een prepaid SIM-kaart aangeschaft worden met beltegoed of alleen data (bijv. KPN, t-mobile, Vodafone, etc)
Gebruikers uit België raden wij aan om een Belgische herlaadbare SIM-kaart met data van bijv. Proximus, of Mobistar te nemen.

Door het minimale dataverbruik is een SIM-kaart met beltegoed voldoende om de tracker te gebruiken. Het datagebruik gaat van het beltegoed af of je kan een prepaid databundel kopen. Wil je een SIM-kaart van een andere provider gebruiken, dan kan je deze er later eventueel in doen. Instructies voor de installatie staan in de gebruiksaanwijzing.

 • Mini formaat: 4.9 x 3.3 x 1.5 cm
 • Lichtgewicht: 22g
 • Accu: 400mAh polymer battery (oplaadbaar)
 • Voor een micro SIM-kaart met GPRS
 • Realtime locatie tracken: GPS+BDS+LBS+WiFi. Werkt wereldwijd!
 • Gratis app voor smartphone met IOS of Android
 • Standby tijd: 5 dagen (met powersaving modus)
 • Nederlandstalige handleiding
 • Waterdicht (niet onderdompelen)

GPS Tracker Mini voor Kat en Hond – Huisdier GPS tracker – zonder abonnement

GPS Tracker Mini voor Kat en Hond - Huisdier GPS tracker - zonder abonnement

Bekijk de dagprijs

Dé GPS tracker voor uw hond of kat. De GPS tracker weegt maar 22 gram, de lichtste in zijn soort! De GPS tracker heeft een zeer klein formaat namelijk 49x33x15mm. Bij de Mini GPS tracker is geen abonnement vereist, de GPS tracker werkt met een losse SIM-kaart deze kunt u prepaid opwaarderen. Let op de tracker werkt uitsluitend met een SIM-kaart die het 2G netwerk (GPRS) ondersteund. De simkaart is niet inbegrepen.

Wordt geleverd met een hanger waardoor de GPS Tracker gemakkelijk kan worden vast gemaakt aan de halsband uit de verpakking. Daarnaast is het ook mogelijk om het aan uw eigen halsband van uw hond of kat te bevestigen.

 • Afmetingen: 49 x 33 x 15mm
 • Gewicht: 22 gram
 • Bezit digitaal hek functie
 • Melding wanneer batterij bijna leeg is

Tractive Geschenkbundel met voucher twv 50.00 €: Tractive GPS Tracker – Kat – GPS Halsband met Veiligheidsslot

Tractive Geschenkbundel - Tractive GPS Tracker - Kat - GPS Halsband met Veiligheidsslot

Bekijk de dagprijs

Bent u nog steeds op zoek naar het perfecte cadeau voor een kattenliefhebber? De Tractive-cadeaubundel bevat de Tractive GPS halsband voor katten en een cadeaubon ter waarde van €50 waarmee 10 maanden lang de exacte locatie van hun huisdier kunnen volgen.

Een perfect kerstcadeau voor katten en hun eigenaren
Bevat 1 GPS-tracker om de locatie van uw kat te achterhalen
Bevat een cadeaubon ter waarde van €50 voor 10 maanden service
Wordt geleverd in een speciale verpakking

 • Veiligheid staat voorop: de GPS halsband met ingebouwd veiligheidsslot wordt aanbevolen voor huisdieren met een gewicht boven de 3,5 kg en een nekomtrek van 19 tot 30 cm
 • Oplaadbare GPS tracker voor huisdieren: batterijduur van 2-5 dagen, volledig opgeladen in slechts 2 uur
 • Gratis app voor Android, iOS en web

GPS Kattentracker Koopgids

Alvorens te kijken naar de GPS kat tracker die we voor u hebben geselecteerd, is het de moeite waard te weten waarom het hebben van een kat tracker een goed idee is, samen met weten waarnaar te zoeken en de opties die voor u beschikbaar zijn.

Waarom u een GPS kattentracker zou moeten gebruiken

Allereerst zullen we benadrukken dat microchips altijd moeten worden gechipt en onder toezicht moeten worden gehouden. Het is belangrijk om te beseffen dat een tracking apparaat niet werkt als een vervanging voor deze dingen, maar eerder een back-up.

Het gebruik van een kattenspeurtoestel, vooral als uw katachtige vriend graag op onderzoek uitgaat, kan u helpen uw kat veel gemakkelijker terug te vinden als u op een nacht niet thuiskomt. Vaak komen verdwaalde katten vast te zitten in het kreupelhout en hebben ze gewoon wat hulp nodig om eruit te komen. Als u een tracker hebt die de activiteit van uw huisdier gedurende de dag in de gaten houdt, kunt u zien of ze al dan niet veel langer dan normaal in één gebied zijn, zodat u de kans krijgt ze te controleren als u zich zorgen maakt.

Lees ook:   Vlooienshampoo kat kopen: beste shampoos tegen vlooien voor uw kat

Een tracker weerhoudt uw kat er in geen geval van om zijn natuurlijke zelf te zijn en de wereld om zich heen te verkennen. Het geeft ze echter wel extra veiligheid en geeft u het geruststellende gevoel dat u uw kat kunt volgen en er zeker van kunt zijn dat ze niet in de problemen is geraakt.

Wat moet u zoeken in een Cat Tracker

Het vinden van de beste kat tracker voor uw kat kan een beetje lastig zijn, dus het is de moeite waard om te weten waar u op moet letten.

Batterijduur

De ideale kattenspeurder heeft een goede levensduur van de batterij. Betere batterijen betekenen dat u zich minder zorgen hoeft te maken dat het signaal wegvalt terwijl uw pelsbaby op jacht is.

Sterk signaal

Een sterk signaal kan het verschil betekenen tussen het vinden van uw verloren huisdier of hem helemaal verliezen. Goed locatie tracking is afhankelijk van een solide signaal om succes te hebben.

Intuïtieve ontvangers of apps

In staat zijn om de bewegingen van uw huisdier te controleren hangt af van uw vermogen om die bewegingen en locatie te controleren via de app of ontvanger aangesloten op uw tracker. De beste kat trackers hebben een app of handset die gemakkelijk te gebruiken is, met intuïtieve functies, zodat als u op zoek bent naar uw verloren kat u niet de extra stress heeft van het proberen te achterhalen van de tracker.

Lichtgewicht ontwerp

Veel van de GPS-apparatuur voor het volgen van huisdieren is ontworpen voor honden in tegenstelling tot katten, en dus is er een reële mogelijkheid dat een tracker te zwaar of onhandig is voor een kat om aan zijn halsband te hebben. Kijk altijd voor de meer lichtgewicht ontwerpen als u zich zorgen maakt over het vermogen van uw kat om de tracker aan zijn halsband te dragen.

De mogelijkheid om meer dan één huisdier te volgen

Dit is niet een functie die u kunt verwachten op elk tracking apparaat, maar het is zeker een bonus als je het vindt. U kunt nu GPS trackers voor katten vinden die u kunnen helpen om de locatie van meerdere katten tegelijk te volgen. Perfect voor huishoudens met meerdere katten of pleeggezinnen.

Verschillende soorten trackingtechnologieën

GPS Kattenhalsband

Het Global Positioning System (GPS) is de betere van de drie tracking technologieën die er zijn als het gaat om nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en signaalsterkte. GPS werkt door het navigeren van de planeet met behulp van satellieten die locatiegegevens naar GPS-ontvangers over de hele wereld sturen.

Het nut van GPS-trackers is dat ze een goed beeld kunnen geven van de verblijfplaats van uw huisdier, met de mogelijkheid om hun bewegingen gedurende de dag in kaart te brengen. En omdat GPS gebruik maakt van satellieten, heeft het ook een onbeperkt bereik, zolang uw kat niet ondergronds gaat waar het satellietsignaal niet zal kunnen doordringen.

GPS kat trackers sturen de locatiegegevens van uw kat naar u, meestal via een smartphone app op uw telefoon. Met deze tracking apps kunt u verschillende dingen doen:

 • Controleer de bewegingen en locatiegeschiedenis van uw kat gedurende de dag om een idee te krijgen van hun routine.
 • Katteneigenaars kunnen veilige zones creëren om gewaarschuwd te worden als de kat te ver van huis dwaalt.
 • Met sommige apps kunt u hun conditie in de gaten houden aan de hand van hun activiteitenniveaus en verbrande calorieën.

Hoewel GPS trackers over het algemeen beter zijn dan andere tracking apparaten, zijn de belangrijkste nadelen van GPS trackers dat ze omvangrijker zijn dan Bluetooth en radio apparaten, waardoor ze moeilijk te dragen zijn voor zwakke of zeer kleine katten. Ze zijn ook de duurdere optie, met velen die een data-abonnement dat kan gemiddeld rond de $ 10 per maand vereisen.

Radiofrequentie (RF)

RF-volgsystemen voor huisdieren gebruiken een radiozender die in verbinding staat met een ontvanger die u bij u houdt. De zender wordt bevestigd aan de halsband van uw kat en zendt een signaal naar uw ontvanger, die oplicht en piept om u te laten weten dat de kat binnen bereik is.

Lees ook:   Kattenhalsbanden kopen: wat is de beste halsband voor uw kat

Ze werken als een spelletje “warm of koud”, in die zin dat ze de piepjes en lichtjes gebruiken om u te laten weten dat u in de buurt van uw kat bent door veranderingen in het signaal. Als u zich van hen verwijdert, zal het signaal vervagen, als u dichterbij komt zal het sterker worden.

De voordelen van het gebruik van een radiofrequentie-apparaat zijn dat ze meestal licht en gestroomlijnd zijn, en dat ze gemakkelijk aan een kattenhalsband kunnen worden bevestigd. Radio frequentie trackers worden ook niet beïnvloed door dichte begroeiing, muren, of vloerplanken.

In vergelijking met een GPS tracker, kan een RF tracker bijna rudimentair lijken. Dit komt omdat ze niet de mogelijkheid hebben om uw harige vriend live te volgen, en een beperkt bereik hebben dat meestal eindigt rond de 1.600-voet mark. Als uw kat lang is, zal het langer duren om ze te vinden met een radiofrequentie tracker, omdat u niet in staat zult zijn om precies te zien waar ze zijn.

Bluetooth Kattenspeurhalsband

Bluetooth trackers hebben één bepaalde kwaliteit die mijlenver boven RF en GPS uitstijgt en dat is de levensduur van de batterij. Een Bluetooth kattentracker heeft meestal een batterijlevensduur van weken of zelfs maanden. Ze zijn zeker de meest lichtgewicht, en goedkoopste optie in vergelijking met andere tracking apparaten.

Echter, Bluetooth trackers zijn waarschijnlijk het beste bedoeld voor binnenkatten vanwege hun beperkte bereik van ongeveer 300 meter. Als u uw harige vriend niet kunt vinden omdat hij weer eens onder het bed is gekropen, is een Bluetooth tracker ideaal. Als ze echter het huis ontvluchten, zal een Bluetooth tracker niet veel helpen, en kunt u beter op de ouderwetse manier zoeken.

Beste kat GPS Tracker FAQ

Wat is een kat tracker?

Cat trackers maken het makkelijker voor baasjes om hun huisdieren te vinden. Met sommige tracks kunt u de live locatie van uw kat op uw smartphone bekijken. Anderen helpen u om ze op te sporen via een headset die audiovisuele feedback geeft, vergelijkbaar met een spelletje “warm of koud”.

Hoe werken kat trackers?

Kattenopspoorsystemen werken op een paar verschillende manieren, zodat u de methode kunt kiezen die u het beste lijkt. Hoewel elke trackingmethode ongeveer hetzelfde werkt:

Uw kat draagt een tag of chip die een uniek elektromagnetisch signaal uitzendt.
Het signaal wordt opgepikt door een ontvanger die de locatie van de tracker bepaalt.
De gegevens worden doorgegeven via de door u gewenste methode, zij het audio of visueel, vaak met behulp van een app.

Hoe lang gaan de batterijen van een cat tracker mee?

Elk kattentraceerapparaat heeft zijn eigen voorgestelde oplaadtijd. Sommige kunnen maanden meegaan, terwijl andere een lange batterijlevensduur kunnen hebben die kan oplopen tot een jaar. Controleer altijd het apparaat, of neem in geval van twijfel contact op met de fabrikant om zeker te zijn van de levensduur van de batterij van de tracker die u kiest. Cat trackers kunnen zowel vervangbare als oplaadbare batterijen hebben.

Wat is het bereik van de tracker?

Het bereik van een kattenspeurder kan variëren naargelang het Global Positioning System (GPS), Radio Frequency (RF) of Bluetooth is. GPS kat trackers hebben het grootste bereik, dat onbeperkt is zolang uw kat niet ondergronds is gegaan of in dichte begroeiing die het satellietsignaal kan belemmeren. RF kat tracker apparaten hebben een gemiddeld bereik van ongeveer 1.600 voet. Bluetooth heeft verreweg het minste bereik en is beperkt tot ongeveer 300 ft (of het maximale bereik van uw Bluetooth telefoon signaal).

Hoe vaak moet ik mijn GPS kattenhalsbanden opladen?

GPS kat trackers hebben zeer beperkte batterijcapaciteiten omdat ze veel energie verbruiken door de continue tracking functie. Daarom kunt u er meestal van uitgaan dat u de batterij in veel GPS trackers elke 1-3 dagen moet opladen of vervangen. Het kan de moeite waard zijn om de tracker ’s nachts op te laden terwijl uw kat thuis is, net zoals u dat met uw telefoon zou doen.

Hoe nauwkeurig zijn kattentrackers?

GPS-technologie is het meest nauwkeurige trackingsysteem met het grootste bereik, zodat u de hele dag de locatie kunt volgen en er geen limiet is op de afstand. Bluetooth trackers kunnen zeer nauwkeurig zijn binnen de grenzen van uw Bluetooth signaal, maar zullen niet helpen als uw kat het huis ontvlucht omdat het signaal te beperkt zal zijn. Radio Frequentie trackers geven u audio en visuele signalen om u naar uw verloren kat te leiden, maar geven u geen nauwkeurige locatie, waardoor ze de minst nauwkeurige van de drie zijn.

Zijn GPS trackers slecht voor katten?

Helemaal niet. In feite kan het bezit van een GPS tracker voor uw kat een wereld van verschil maken voor hun veiligheid en uw gemoedsrust. Vooral omdat veel GPS-apparaten vaak een ingebouwde activity tracker hebben waarmee u hun fitnessniveau en het aantal calorieën dat ze verbranden kunt controleren. Het belangrijkste om in gedachten te houden bij de aankoop van een kat GPS tracker is dat de halsband die u kiest nog steeds een breakaway ontwerp moet hebben voor de veiligheid van uw kat.