Wat kunnen katten eten? 36 menselijke voedingsmiddelen die katten kunnen eten – en 8 ze kunnen het niet!

Wat kunnen katten eten? 36 menselijke voedingsmiddelen die katten kunnen eten – en 8 ze kunnen het niet!

Als kattenliefhebber is het belangrijk om te weten wat je kat wel en niet mag eten. Hoewel katten bekend staan ​​om hun kieskeurige smaak, zijn er veel menselijke voedingsmiddelen die ze zonder problemen kunnen eten. In dit artikel zullen we 36 menselijke voedingsmiddelen bespreken die katten kunnen eten en 8 die ze niet mogen eten. Laten we beginnen!

Wat kunnen katten eten?

1. Kip: Katten zijn dol op kip en het is een geweldige bron van eiwitten. Zorg er wel voor dat de kip gekookt is en dat er geen botjes in zitten.

2. Zalm: Zalm is een uitstekende bron van omega-3-vetzuren die goed zijn voor de gezondheid van katten. Zorg ervoor dat de zalm goed gekookt of gebakken is en dat er geen graten in zitten.

3. Tonijn: Tonijn is een andere vis die katten graag eten. Zorg er wel voor dat de tonijn in water of op eigen sap is geconserveerd en niet in olie.

4. Rundvlees: Rundvlees is een goede bron van eiwitten en vitamines. Zorg ervoor dat het gekookt is en dat er geen vet of botten aanwezig zijn.

5. Kalkoen: Kalkoen is een andere goede bron van eiwitten. Zorg ervoor dat het gekookt is en dat er geen botjes in zitten.

6. Eieren: Katten kunnen eieren eten, maar alleen als ze gekookt zijn. Rauwe eieren kunnen salmonella bevatten en zijn daarom niet geschikt voor katten.

7. Haver: Katten kunnen haver eten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Haver is een goede bron van vezels en kan helpen bij de spijsvertering.

8. Rijst: Rijst is een andere goede bron van vezels en kan helpen bij de spijsvertering. Zorg ervoor dat het gekookt is en niet gekruid is.

Lees ook:   Kunnen katten paddenstoelen eten?

9. Appels: Katten kunnen appels eten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Appels zijn rijk aan vezels en vitamines.

10. Bananen: Katten kunnen bananen eten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Bananen zijn rijk aan kalium en vitamines.

11. Blauwe bessen: Blauwe bessen zijn een goede bron van antioxidanten en vitamines. Katten kunnen ze eten, maar alleen in kleine hoeveelheden.

12. Wortelen: Katten kunnen wortelen eten, maar alleen als ze gekookt zijn. Wortelen zijn rijk aan vitamines en vezels.

13. Broccoli: Katten kunnen broccoli eten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Broccoli is een goede bron van vitamines en vezels.

14. Pompoen: Katten kunnen pompoen eten, maar alleen als het gekookt is. Pompoen is een goede bron van vezels en kan helpen bij de spijsvertering.

15. Zoete aardappelen: Katten kunnen zoete aardappelen eten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Zoete aardappelen zijn een goede bron van vezels en vitamines.

16. Spinazie: Katten kunnen spinazie eten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Spinazie is een goede bron van vitamines en vezels.

17. Watermeloen: Katten kunnen watermeloen eten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Watermeloen is een goede bron van vocht en vitamines.

18. Yoghurt: Katten kunnen yoghurt eten, maar alleen als het ongezoet is. Yoghurt is een goede bron van calcium en probiotica.

19. Melk: Katten kunnen melk drinken, maar alleen als het speciale kattenmelk is. Gewone melk kan diarree veroorzaken bij katten.

20. Pindakaas: Katten kunnen pindakaas eten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Pindakaas is een goede bron van eiwitten en vetten.

21. Cashewnoten: Katten kunnen cashewnoten eten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Cashewnoten zijn een goede bron van eiwitten en vetten.

22. Pecannoten: Katten kunnen pecannoten eten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Pecannoten zijn een goede bron van eiwitten en vetten.

23. Aardbeien: Katten kunnen aardbeien eten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Aardbeien zijn een goede bron van vitamines.

Lees ook:   3 Soorten wilde katten in North Dakota (met foto’s)

24. Mango: Katten kunnen mango eten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Mango is een goede bron van vitamines en vezels.

25. Ananas: Katten kunnen ananas eten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Ananas is een goede bron van vitamines en vezels.

26. Papaja: Katten kunnen papaja eten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Papaja is een goede bron van vitamines en vezels.

27. Courgette: Katten kunnen courgette eten, maar alleen als het gekookt is. Courgette is een goede bron van vezels en vitamines.

28. Groene bonen: Katten kunnen groene bonen eten, maar alleen als ze gekookt zijn. Groene bonen zijn een goede bron van vezels en vitamines.

29. Erwten: Katten kunnen erwten eten, maar alleen als ze gekookt zijn. Erwten zijn een goede bron van vezels en vitamines.

30. Kokosnoot: Katten kunnen kokosnoot eten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Kokosnoot is een goede bron van vetten.

31. Havermout: Katten kunnen havermout eten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Havermout is een goede bron van vezels.

32. Quinoa: Katten kunnen quinoa eten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Quinoa is een goede bron van eiwitten en vezels.

33. Kaas: Katten kunnen kaas eten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Kaas is een goede bron van calcium en eiwitten.

34. Kefir: Katten kunnen kefir drinken, maar alleen als het ongezoet is. Kefir is een goede bron van probiotica.

35. Koolvis: Katten kunnen koolvis eten, maar alleen als het gekookt is. Koolvis is een goede bron van eiwitten en omega-3-vetzuren.

36. Geitenmelk: Katten kunnen geitenmelk drinken, maar alleen als het speciale kattenmelk is. Geitenmelk is een goede bron van calcium en eiwitten.

Wat kunnen katten niet eten?

1. Chocolade: Chocolade bevat theobromine, wat giftig is voor katten. Het kan leiden tot maagklachten, hartproblemen en zelfs de dood.

Lees ook:   Voordeel II voor katten: dosering, veiligheid & bijwerkingen

2. Koffie: Koffie bevat cafeïne, wat giftig is voor katten. Het kan leiden tot maagklachten, hartproblemen en zelfs de dood.

3. Ui: Ui bevat een stof genaamd n-propyldisulfide, wat giftig is voor katten. Het kan leiden tot bloedarmoede en ademhalingsproblemen.

4. Knoflook: Knoflook bevat dezelfde stof als ui en is dus ook giftig voor katten.

5. Druiven: Druiven kunnen nierfalen veroorzaken bij katten.

6. Rozijnen: Rozijnen zijn nog gevaarlijker dan druiven en kunnen leiden tot nierfalen bij katten.

7. Avocado: Avocado’s bevatten persine, wat giftig is voor katten. Het kan leiden tot maagklachten en ademhalingsproblemen.

8. Meloen: Meloen bevat een stof genaamd cucurbocitrin, wat giftig is voor katten. Het kan leiden tot maagklachten en ademhalingsproblemen.

FAQs

1. Kunnen katten melk drinken?
Katten kunnen melk drinken, maar alleen als het speciale kattenmelk is. Gewone melk kan diarree veroorzaken bij katten.

2. Kunnen katten chocolade eten?
Nee, katten mogen geen chocolade eten. Chocolade bevat theobromine, wat giftig is voor katten.

3. Kunnen katten avocado eten?
Nee, katten mogen geen avocado eten. Avocado’s bevatten persine, wat giftig is voor katten.

4. Kunnen katten druiven eten?
Nee, katten mogen geen druiven eten. Druiven kunnen nierfalen veroorzaken bij katten.

5. Kunnen katten uien eten?
Nee, katten mogen geen uien eten. Uien bevatten een stof genaamd n-propyldisulfide, wat giftig is voor katten.

Conclusie

Als kattenliefhebber is het belangrijk om te weten wat je kat wel en niet mag eten. In dit artikel hebben we 36 menselijke voedingsmiddelen besproken die katten kunnen eten en 8 die ze niet mogen eten. Zorg ervoor dat je altijd de voeding van je kat controleert en dat je ze alleen voedt met voedingsmiddelen die veilig zijn voor hen. Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je kat gezond en gelukkig blijft.