Silver Savannah Cat: Feiten, Oorsprong &Geschiedenis (Met Foto’s)

Silver Savannah Cat: Feiten, Oorsprong & Geschiedenis (Met Foto’s)

Als je op zoek bent naar een uniek huisdier, dan is de Silver Savannah Cat een goede keuze. Deze gracieuze katachtige is een kruising van een Afrikaanse Serval en een huiskat. De Silver Savannah Cat is niet alleen mooi om te zien, maar ook heel slim en speels. In dit artikel gaan we dieper in op de feiten, oorsprong en geschiedenis van de Silver Savannah Cat.

De oorsprong van de Silver Savannah Cat

De Silver Savannah Cat is ontstaan in de jaren ’80 in de Verenigde Staten. Het is ontstaan uit een kruising tussen een Afrikaanse Serval en een huiskat. De eerste kruising was tussen een mannelijke Serval en een Siamese kat. Het resultaat was een kat met de kenmerken van de Afrikaanse Serval, zoals grote oren, lange poten en een gevlekte vacht. Deze katten werden Savannah katten genoemd.

In de jaren ’90 werden de Savannah katten gekruist met andere rassen, zoals de Bengaalse kat en de Egyptische Mau. Dit leverde een nieuwe generatie Savannah katten op, waaronder de Silver Savannah Cat. Deze katten hebben een zilverkleurige vacht en zijn erg populair vanwege hun unieke uiterlijk.

Kenmerken van de Silver Savannah Cat

De Silver Savannah Cat is een grote kat met een atletisch lichaam en lange poten. Ze hebben een zilverkleurige vacht met zwarte vlekken of strepen. Hun ogen zijn groot en amandelvormig en kunnen verschillende kleuren hebben, zoals groen, geel of blauw. Hun oren zijn groot en staan recht omhoog, wat hen een wilde uitstraling geeft.

Lees ook:   Kunnen katten het kwaad in een persoon voelen? Kunnen ze zien of iemand slecht is?

De Silver Savannah Cat is een slimme en nieuwsgierige kat. Ze zijn erg speels en hebben veel energie. Ze kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn ook erg sociaal en houden van gezelschap. Het is daarom belangrijk om deze katten niet lang alleen te laten.

De geschiedenis van de Silver Savannah Cat

De geschiedenis van de Silver Savannah Cat gaat terug tot de jaren ’80. De eerste Savannah katten werden gekruist tussen een Afrikaanse Serval en een Siamese kat. Dit leverde katten op met de kenmerken van de Afrikaanse Serval, zoals grote oren, lange poten en een gevlekte vacht.

In de jaren ’90 werden de Savannah katten gekruist met andere rassen, zoals de Bengaalse kat en de Egyptische Mau. Dit leverde een nieuwe generatie Savannah katten op, waaronder de Silver Savannah Cat. Deze katten hebben een zilverkleurige vacht en zijn erg populair vanwege hun unieke uiterlijk.

FAQs over de Silver Savannah Cat

1. Hoe groot kan een Silver Savannah Cat worden?
Een volwassen Silver Savannah Cat kan tussen de 4 en 9 kilogram wegen en tussen de 33 en 46 centimeter hoog worden.

2. Zijn Silver Savannah Cats geschikt voor mensen met allergieën?
Silver Savannah Cats produceren minder allergenen dan andere kattenrassen, maar het is nog steeds mogelijk dat mensen allergisch zijn voor deze katten.

3. Hoeveel kost een Silver Savannah Cat?
De prijs van een Silver Savannah Cat kan variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s, afhankelijk van de fokker en de kwaliteit van de kat.

4. Moet ik speciale zorg besteden aan de vacht van een Silver Savannah Cat?
De vacht van een Silver Savannah Cat heeft niet veel verzorging nodig. Het is voldoende om de vacht regelmatig te borstelen om losse haren te verwijderen.

Lees ook:   mag een zwangere kat vlooiendruppels

5. Zijn Silver Savannah Cats agressief?
Silver Savannah Cats zijn over het algemeen niet agressief, maar ze hebben wel veel energie en kunnen soms wild spelen. Het is daarom belangrijk om ze goed te socialiseren en te trainen.

Conclusie

De Silver Savannah Cat is een prachtige en unieke kat met een interessante oorsprong en geschiedenis. Deze katten zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook erg slim en speels. Als je op zoek bent naar een uniek huisdier, dan is de Silver Savannah Cat zeker een goede keuze. Zorg er wel voor dat je deze katten goed socialiseert en traint, zodat ze goed kunnen omgaan met kinderen en andere huisdieren.