Marie – kitten uit De Aristokatten

Marie – Kitten uit De Aristokatten: Een Verhaal over Liefde en Avontuur

De Aristokatten is een klassieke Disneyfilm die in de jaren zeventig van de vorige eeuw werd uitgebracht. Het verhaal gaat over een aristocratisch gezin van katten die in Parijs woont en een avontuurlijke reis onderneemt om terug te keren naar huis. Marie, het jongste lid van de familie, is een schattige en nieuwsgierige kitten die de harten van kijkers over de hele wereld heeft gestolen.

In dit artikel gaan we dieper in op het personage van Marie en haar rol in De Aristokatten. We onderzoeken haar persoonlijkheid, haar relatie met andere personages en waarom ze zo’n iconisch onderdeel is geworden van de Disney-canon. Lees verder voor een diepgaande blik op Marie – kitten uit De Aristokatten.

Wie is Marie?

Marie is een witte Perzische kitten met blauwe ogen en een roze neus. Ze is het jongste lid van de familie van de Aristokatten en de enige vrouwelijke kitten. Marie is een speelse en nieuwsgierige kitten die de wereld graag ontdekt. Ze houdt van aandacht en geniet van knuffelen met haar broers, Berlioz en Toulouse.

Marie is ook een beetje verwend en arrogant, en ze heeft de neiging om zichzelf als een prinses te beschouwen. Ze is echter ook lief en zorgzaam, en ze maakt zich zorgen over haar familie wanneer ze worden gescheiden van elkaar tijdens hun reis naar huis.

Haar rol in De Aristokatten

Marie is een van de belangrijkste personages in De Aristokatten. Ze is de enige vrouwelijke kitten en wordt vaak omringd door haar broers. Marie is ook het favoriete huisdier van haar moeder, Duchess. Wanneer de familie van de Aristokatten wordt ontvoerd door Edgar, een jaloerse butler die hun erfenis wil stelen, is het aan Marie en haar broers om terug te keren naar huis en hun moeder te redden.

Lees ook:   Hebben katten een gevoel voor smaak?

Tijdens hun reis ontmoeten de kittens verschillende andere personages, waaronder Thomas O’Malley, een straatkat die hen helpt terug te keren naar huis. Marie en Thomas hebben een bijzondere band, en hij behandelt haar als een echte dame.

Marie’s persoonlijkheid en relatie met andere personages

Marie is een liefdevol en zorgzaam personage dat zich zorgen maakt over haar familie. Ze heeft een sterke band met haar broers en is vaak te vinden in hun gezelschap. Marie heeft ook een speciale band met haar moeder, Duchess, en wordt vaak door haar vertroeteld.

Tijdens hun reis ontmoet Marie ook andere personages, waaronder Thomas O’Malley. Hoewel Marie aanvankelijk een beetje arrogant en onverschillig is tegenover Thomas, begint ze hem al snel te respecteren en waarderen. Thomas behandelt Marie als een echte dame en helpt haar om te groeien en te leren tijdens hun avontuurlijke reis.

Conclusie

Marie – kitten uit De Aristokatten is een iconisch personage in de Disney-canon. Haar schattige uiterlijk en speelse persoonlijkheid hebben de harten van fans over de hele wereld gestolen. In De Aristokatten speelt Marie een belangrijke rol bij het redden van haar familie en het terugkeren naar huis. Ze heeft sterke banden met haar broers en moeder, en ontwikkelt ook een speciale band met Thomas O’Malley. Marie is een liefdevol en zorgzaam personage dat ons eraan herinnert hoe belangrijk familie en vriendschap zijn.

FAQs

1. Wie heeft Marie gecreëerd?
Marie is gecreëerd door de Walt Disney Company en verscheen voor het eerst in De Aristokatten in 1970.

2. Wat voor soort kat is Marie?
Marie is een witte Perzische kitten met blauwe ogen en een roze neus.

Lees ook:   Hoe te vertellen of uw kat een inwendige bloeding heeft – 5 tekenen om op te letten (Vet Antwoord)

3. Wie spreekt de stem van Marie in De Aristokatten?
Marie wordt ingesproken door de Amerikaanse actrice Liz English in de Engelstalige versie van de film.

4. Wat gebeurt er aan het einde van De Aristokatten?
Aan het einde van de film keert de familie van de Aristokatten veilig terug naar huis en wordt Edgar gearresteerd. Marie en haar broers worden herenigd met hun moeder, Duchess, en Thomas O’Malley wordt geadopteerd door de familie.

5. Heeft Marie een eigen film?
Nee, Marie heeft geen eigen film, maar ze is wel verschenen in verschillende andere Disney-producties, waaronder televisieseries, boeken en merchandise.