Heartgard Plus voor katten: Overzicht, Dosering &bijwerkingen

Heartgard Plus voor katten: Overzicht, Dosering &bijwerkingen

Als toegewijde kattenliefhebber wil je natuurlijk je kat de best mogelijke zorg bieden. Een belangrijk onderdeel hiervan is het beschermen van je kat tegen hartworminfecties. Hartwormen zijn parasieten die zich in het hart en de longslagaders van katten nestelen en ernstige ziektes kunnen veroorzaken. Gelukkig is er een effectieve behandeling beschikbaar in de vorm van Heartgard Plus voor katten. In dit artikel geven we je een overzicht van deze behandeling, inclusief doseringen en bijwerkingen.

Wat is Heartgard Plus voor katten?

Heartgard Plus voor katten is een medicijn dat wordt gebruikt om katten te beschermen tegen hartwormziekte. Het medicijn bevat twee werkzame stoffen, ivermectine en pyrantel. Ivermectine doodt de larven van hartwormen en pyrantel doodt andere parasieten zoals rondwormen en haakwormen.

Doseringen van Heartgard Plus voor katten

De dosering van Heartgard Plus voor katten is afhankelijk van het gewicht van de kat. Het medicijn wordt geleverd in de vorm van kauwtabletten met een smaak die katten lekker vinden. De aanbevolen dosering is één kauwtablet per maand. Het is belangrijk om de tablet op een vast tijdstip te geven en de dosering niet te overschrijden.

Bijwerkingen van Heartgard Plus voor katten

Over het algemeen is Heartgard Plus voor katten een veilige behandeling met weinig bijwerkingen. Mogelijke bijwerkingen zijn braken, diarree, verlies van eetlust en lethargie. Als je kat last heeft van deze symptomen, is het belangrijk om contact op te nemen met je dierenarts.

FAQs

1. Is Heartgard Plus voor katten veilig?
Ja, over het algemeen is Heartgard Plus voor katten een veilige behandeling met weinig bijwerkingen.

Lees ook:   Waarom zijn katten zo schattig? Top 20 schattige kattengezichten

2. Hoe vaak moet ik Heartgard Plus aan mijn kat geven?
Heartgard Plus voor katten moet één keer per maand worden gegeven.

3. Kan ik Heartgard Plus voor honden aan mijn kat geven?
Nee, Heartgard Plus voor honden is niet geschikt voor katten.

4. Is Heartgard Plus alleen verkrijgbaar op recept?
Ja, Heartgard Plus voor katten is alleen verkrijgbaar op recept van een dierenarts.

5. Moet ik mijn kat laten testen op hartwormziekte voordat ik Heartgard Plus geef?
Ja, het is belangrijk om je kat te laten testen op hartwormziekte voordat je Heartgard Plus geeft. Je dierenarts kan deze test uitvoeren.

Conclusie

Heartgard Plus voor katten is een veilige en effectieve behandeling om katten te beschermen tegen hartwormziekte. Door het regelmatig geven van deze kauwtabletten kun je ervoor zorgen dat je kat gezond blijft en beschermd is tegen parasieten. Als je vragen hebt over Heartgard Plus of de gezondheid van je kat, neem dan contact op met je dierenarts.