Grumpy Cat – is een internetmeme geworden

Grumpy Cat – is een internetmeme geworden

Grumpy Cat, ook wel bekend als Tardar Sauce, is een internetmeme die in 2012 viraal ging en sindsdien een fenomeen is geworden. Dit kattenras, met zijn kenmerkende uitdrukking van ontevredenheid, heeft het internet veroverd en is uitgegroeid tot een beroemdheid. In dit artikel zullen we de geschiedenis en het fenomeen van Grumpy Cat in detail bespreken.

De geschiedenis van Grumpy Cat

Grumpy Cat werd geboren op 4 april 2012 in Morristown, Arizona. Het was een normale dag voor de eigenaar van Grumpy Cat, Tabatha Bundesen, totdat ze haar kat op Facebook plaatste. De foto van Grumpy Cat ging viraal en werd al snel een internetmeme. Vanaf dat moment werd Grumpy Cat beroemd en begon ze een nieuwe carrière op internet.

De uitdrukking van Grumpy Cat is het resultaat van dwerggroei en een overactieve onderbeet. De eigenaar beweert dat Grumpy Cat geen slecht humeur heeft en eigenlijk heel lief is.

De populariteit van Grumpy Cat

Grumpy Cat werd al snel een internetfenomeen en heeft een enorme fanbase over de hele wereld. Er zijn talloze Facebookpagina’s, Twitter-accounts, Instagram-accounts en zelfs merchandise van Grumpy Cat. Grumpy Cat heeft ook verschillende televisieoptredens gehad, waaronder bij Today Show, Good Morning America en American Idol.

Het succes van Grumpy Cat leidde tot een boekdeal in 2013. Het boek, getiteld “Grumpy Cat: A Grumpy Book”, werd een bestseller. Grumpy Cat heeft ook in verschillende reclamespotjes gespeeld, waaronder een reclame voor een koffiebedrijf in 2014.

Het overlijden van Grumpy Cat

Op 14 mei 2019 overleed Grumpy Cat op zevenjarige leeftijd aan complicaties als gevolg van een urineweginfectie. De eigenaar van Grumpy Cat maakte het nieuws bekend op Twitter en zei dat ze erg verdrietig was om het verlies van haar kat.

Lees ook:   mag een kat fruit

FAQs over Grumpy Cat

1. Wat is de echte naam van Grumpy Cat?
Grumpy Cat’s echte naam is Tardar Sauce.

2. Welk ras is Grumpy Cat?
Grumpy Cat is een rasloze kat met een combinatie van Siamese, Perzische en Himalaya-genen.

3. Is Grumpy Cat echt chagrijnig?
Nee, Grumpy Cat heeft een gezonde persoonlijkheid en is niet echt chagrijnig.

4. Wat was de oorzaak van de dood van Grumpy Cat?
Grumpy Cat overleed aan complicaties als gevolg van een urineweginfectie.

5. Wat is de erfenis van Grumpy Cat?
Grumpy Cat heeft de wereld veroverd en zal voor altijd herinnerd worden als een van de beroemdste katten op internet.

Conclusie

Grumpy Cat is een internetmeme die de wereld heeft veroverd en een fenomeen is geworden. De geschiedenis en populariteit van Grumpy Cat zijn uniek en hebben geleid tot een enorme fanbase over de hele wereld. Ondanks haar dood zal Grumpy Cat voor altijd herinnerd worden als een van de meest populaire katten op internet.