Frontline Plus voor katten: Overzicht, Dosering &bijwerkingen

Frontline Plus voor katten: Overzicht, Dosering & bijwerkingen

Als het gaat om de gezondheid van uw huisdieren, is het van vitaal belang om te weten hoe u ze kunt beschermen tegen parasieten zoals teken, vlooien en luizen. Frontline Plus is een van de meest populaire behandelingen die beschikbaar zijn voor katten. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over Frontline Plus voor katten, inclusief de dosering, bijwerkingen en hoe het werkt.

Wat is Frontline Plus voor katten?

Frontline Plus is een spot-on-behandeling die speciaal is ontworpen voor katten. Het is een combinatie van twee actieve ingrediënten: fipronil en (S)-methopreen. Fipronil is een insecticide dat werkt door het zenuwstelsel van parasieten aan te vallen, terwijl (S)-methopreen een insectenregulator is die de groei van parasieten blokkeert en voorkomt dat ze zich voortplanten.

Hoe werkt Frontline Plus voor katten?

Wanneer u Frontline Plus aanbrengt op de huid van uw kat, verspreidt het zich snel over het hele lichaam. Het werkt door zich te concentreren in de talgklieren van de huid en wordt van daaruit langzaam afgegeven. Dit betekent dat het langdurige bescherming biedt tegen parasieten.

Frontline Plus werkt door direct contact met parasieten. Als een parasiet in contact komt met de behandeling, wordt het zenuwstelsel aangetast en sterft het binnen 24 uur. Bovendien voorkomt (S)-methopreen dat eieren van parasieten uitkomen en leidt het tot de dood van de larven.

Wat zijn de voordelen van Frontline Plus voor katten?

Frontline Plus biedt verschillende voordelen voor uw kat en uw huishouden, waaronder:

– Langdurige bescherming tegen parasieten
– Snelle werking
– Eenvoudig aan te brengen
– Voorkomt de verspreiding van parasieten naar andere huisdieren en mensen
– Kan helpen bij het verminderen van allergieën veroorzaakt door vlooienbeten

Lees ook:   Ragdoll Vs Snowshoe kat: overeenkomsten en verschillen

Dosering van Frontline Plus voor katten

De dosering van Frontline Plus voor katten is afhankelijk van het gewicht van uw kat. De aanbevolen dosering is als volgt:

– Katten tot 5 kg: 0,5 ml
– Katten van 5-10 kg: 1 ml

Het is belangrijk om de juiste dosering te gebruiken om ervoor te zorgen dat uw kat optimaal beschermd is tegen parasieten. Het is ook essentieel om de instructies voor het aanbrengen van de behandeling te volgen om ervoor te zorgen dat het op de juiste manier wordt aangebracht.

Bijwerkingen van Frontline Plus voor katten

Over het algemeen is Frontline Plus veilig voor katten, maar er kunnen enkele bijwerkingen optreden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

– Huidirritatie op de toedieningsplaats
– Overmatig likken of krabben
– Verminderde eetlust
– Lethargie

Als uw kat een van deze bijwerkingen vertoont, moet u uw dierenarts raadplegen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de behandeling te stoppen en over te schakelen op een ander product.

FAQs

1. Kan ik Frontline Plus voor honden gebruiken op mijn kat?

Nee, u mag nooit Frontline Plus voor honden op uw kat gebruiken. De dosering en de actieve ingrediënten zijn anders en kunnen gevaarlijk zijn voor uw kat.

2. Hoe vaak moet ik Frontline Plus aanbrengen op mijn kat?

Frontline Plus moet elke maand worden aangebracht om optimale bescherming te bieden tegen parasieten.

3. Kan ik Frontline Plus gebruiken op mijn kitten?

Ja, u kunt Frontline Plus gebruiken op kittens vanaf 8 weken oud en met een gewicht van ten minste 1 kg.

Lees ook:   Hoe een kat te trainen om een waterfontein te gebruiken

4. Is Frontline Plus veilig voor zwangere of zogende katten?

Hoewel er geen onderzoek is gedaan naar het gebruik van Frontline Plus bij zwangere of zogende katten, wordt het over het algemeen als veilig beschouwd. Raadpleeg echter altijd uw dierenarts voordat u Frontline Plus gebruikt bij een zwangere of zogende kat.

5. Kan ik mijn kat wassen na het aanbrengen van Frontline Plus?

U moet uw kat minimaal 48 uur na het aanbrengen van Frontline Plus niet wassen, omdat dit de werkzaamheid van de behandeling kan verminderen.

Conclusie

Frontline Plus is een effectieve behandeling om uw kat te beschermen tegen parasieten zoals teken, vlooien en luizen. Het biedt langdurige bescherming en is eenvoudig aan te brengen. Het is belangrijk om de juiste dosering te gebruiken en de instructies zorgvuldig te volgen om ervoor te zorgen dat uw kat optimaal beschermd is. Als uw kat bijwerkingen vertoont na het gebruik van Frontline Plus, moet u uw dierenarts raadplegen.

Met Frontline Plus kunt u ervoor zorgen dat uw kat gezond en gelukkig blijft en beschermd is tegen parasieten. Als u nog vragen heeft over het gebruik van Frontline Plus, neem dan contact op met uw dierenarts.