Epakitin voor katten: Overzicht, Dosering &bijwerkingen

Epakitin voor katten: Overzicht, Dosering & bijwerkingen

Epakitin is een supplement dat wordt gebruikt om de symptomen van nierfalen bij katten te verminderen. Het is een natuurlijk product dat helpt bij het verminderen van de hoeveelheid fosfor in het bloed van katten. Fosfor is een mineraal dat van nature in voedsel voorkomt, maar te veel fosfor kan schadelijk zijn voor katten met nierproblemen. In dit artikel geven we een overzicht van Epakitin voor katten, de dosering en bijwerkingen.

Overzicht van Epakitin voor katten

Epakitin is een voedingssupplement voor katten dat wordt gebruikt om de hoeveelheid fosfor in het bloed te verminderen. Het wordt vaak voorgeschreven aan katten met nierfalen omdat deze katten vaak moeite hebben om fosfor uit hun lichaam te verwijderen. Epakitin bevat chitosan en calciumcarbonaat, die werken door fosfor te binden in de darmen, zodat het niet in de bloedbaan terechtkomt. Epakitin is een natuurlijk product en heeft geen bijwerkingen.

Dosering van Epakitin voor katten

De dosering van Epakitin voor katten is afhankelijk van het gewicht van de kat en de ernst van de nierproblemen. Het wordt meestal eenmaal daags gegeven bij de maaltijd. De aanbevolen dosering is als volgt:

– Voor katten tot 4,5 kg: 1 gram Epakitin
– Voor katten tussen 4,5 kg en 9 kg: 2 gram Epakitin
– Voor katten boven de 9 kg: 3 gram Epakitin

Het is belangrijk om de dosering van Epakitin strikt te volgen en het supplement niet te gebruiken zonder overleg met een dierenarts. Overdosering kan leiden tot een te laag fosforgehalte in het bloed, wat kan leiden tot andere problemen.

Lees ook:   White Munchkin Cat: Feiten, Oorsprong &Geschiedenis (Met Foto’s)

Bijwerkingen van Epakitin voor katten

Epakitin heeft geen bijwerkingen en kan veilig worden gebruikt bij katten met nierproblemen. Het is echter belangrijk om het supplement niet te gebruiken bij katten met een allergie voor schaaldieren, omdat het chitosan bevat, dat wordt gewonnen uit de schelpen van schaaldieren.

FAQs over Epakitin voor katten

1. Kan Epakitin worden gebruikt bij katten met chronisch nierfalen?
Ja, Epakitin kan veilig worden gebruikt bij katten met chronisch nierfalen. Het kan helpen de symptomen van nierfalen te verminderen en de kwaliteit van leven van de kat te verbeteren.

2. Hoe lang duurt het voordat Epakitin werkt bij katten met nierproblemen?
Epakitin begint meestal binnen enkele dagen te werken en kan worden gebruikt als onderdeel van een behandelplan voor nierfalen bij katten.

3. Kan Epakitin worden gebruikt bij katten met andere medische aandoeningen?
Ja, Epakitin kan veilig worden gebruikt bij katten met andere medische aandoeningen. Het is echter belangrijk om uw dierenarts te raadplegen voordat u Epakitin gebruikt in combinatie met andere medicijnen of supplementen.

4. Is Epakitin verkrijgbaar zonder recept?
Nee, Epakitin is alleen verkrijgbaar op recept van een dierenarts.

5. Kan Epakitin worden gebruikt bij kittens?
Ja, Epakitin kan veilig worden gebruikt bij kittens. Het is echter belangrijk om de dosering nauwkeurig te volgen en alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door een dierenarts.

Conclusie

Epakitin is een veilig en effectief supplement dat kan worden gebruikt om de symptomen van nierfalen bij katten te verminderen. Het bevat natuurlijke ingrediënten en heeft geen bijwerkingen. Het is belangrijk om de dosering strikt te volgen en het supplement alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door een dierenarts. Als u vragen heeft over het gebruik van Epakitin bij uw kat, neem dan contact op met uw dierenarts.