Beste kattenluik met chip (en/of timer) kopen, review en aanbiedingen

Beste kattenluik met chip (en/of timer) kopen, review en aanbiedingen

Als je een kattenliefhebber bent, weet je dat katten graag naar buiten gaan en weer binnenkomen wanneer ze dat willen. Het kan echter lastig zijn om ze constant in de gaten te houden, vooral als je niet thuis bent. Een kattenluikje met chip of timer kan dan uitkomst bieden. In dit artikel gaan we in op de beste kattenluikjes met chip of timer die momenteel op de markt zijn.

Wat is een kattenluikje met chip of timer?

Een kattenluikje met chip of timer is een deur die in een muur of deur kan worden geplaatst, zodat katten zelf in en uit kunnen lopen. Het verschil met een gewoon kattenluikje is dat een kattenluikje met chip of timer alleen opengaat voor katten die een microchip dragen of die een bepaald tijdstip hebben ingesteld. Zo voorkom je dat andere katten of ongewenste dieren naar binnen komen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld in een drukke buurt woont of als je andere huisdieren hebt die niet naar buiten mogen.

Beste kattenluikjes met chip of timer

Hieronder vind je een overzicht van de beste kattenluikjes met chip of timer die momenteel op de markt zijn.

1. SureFlap Microchip kattenluik

De SureFlap Microchip kattenluik is een van de meest populaire kattenluikjes met chip. Het luikje werkt op batterijen en kan tot 32 microchipnummers opslaan. Het is geschikt voor katten tot 7 kg en kan in deuren, muren en ramen worden geïnstalleerd. Het luikje is ook compatibel met de SureFlap RFID-penning voor huisdieren.

Lees ook:   Top 10 dingen die uw dierenarts wenst dat u wist

2. PetSafe kattenluik met microchip

Het PetSafe kattenluik met microchip is speciaal ontworpen voor katten en kleine honden. Het luikje werkt op batterijen en kan tot 40 microchipnummers opslaan. Het is geschikt voor katten tot 7 kg en kan in deuren, muren en ramen worden geïnstalleerd. Het luikje heeft ook een timerfunctie, zodat je kunt bepalen wanneer het luikje open en dicht gaat.

3. Cat Mate Elite kattenluik

Het Cat Mate Elite kattenluik is een geavanceerd kattenluikje met chip en timer. Het luikje werkt op batterijen en kan tot 9 microchipnummers opslaan. Het is geschikt voor katten tot 7 kg en kan in deuren, muren en ramen worden geïnstalleerd. Het luikje heeft ook een timerfunctie, zodat je kunt bepalen wanneer het luikje open en dicht gaat. Het luikje heeft een LCD-scherm waarop je kunt zien welke katten in en uit gaan en wanneer het luikje voor het laatst is gebruikt.

4. PetSafe kattenluik met 4 standen

Het PetSafe kattenluik met 4 standen is een eenvoudig kattenluikje met chip en timer. Het luikje werkt op batterijen en kan tot 40 microchipnummers opslaan. Het is geschikt voor katten tot 7 kg en kan in deuren, muren en ramen worden geïnstalleerd. Het luikje heeft 4 standen: alleen binnen, alleen buiten, open en vergrendeld. Het luikje heeft ook een timerfunctie, zodat je kunt bepalen wanneer het luikje open en dicht gaat.

5. Ferplast Swing Microchip kattenluik

Het Ferplast Swing Microchip kattenluik is een eenvoudig kattenluikje met chip. Het luikje werkt op batterijen en kan tot 32 microchipnummers opslaan. Het is geschikt voor katten tot 8 kg en kan in deuren en muren worden geïnstalleerd. Het luikje heeft ook een timerfunctie, zodat je kunt bepalen wanneer het luikje open en dicht gaat.

Lees ook:   Waarom vinden katten het leuk om over hun oren te wrijven? (4 interessante redenen)

FAQs

1. Hoe werkt een kattenluikje met chip of timer?

Een kattenluikje met chip of timer werkt door middel van een microchip die in de halsband van de kat zit of door de chip die is ingebracht bij de dierenarts. Het kattenluikje herkent de microchip en laat alleen de katten binnen die een geldige microchip hebben of die binnen een bepaalde tijd zijn ingesteld.

2. Kan een kattenluikje met chip of timer worden gehackt?

Het is mogelijk dat een kattenluikje met chip of timer wordt gehackt, maar dit is zeer onwaarschijnlijk. De meeste kattenluikjes met chip hebben een unieke code en zijn beveiligd tegen hacking.

3. Wat is het verschil tussen een kattenluikje met chip en een kattenluikje met timer?

Een kattenluikje met chip is ontworpen om alleen katten met een geldige microchip binnen te laten. Een kattenluikje met timer kan worden ingesteld om alleen op bepaalde tijden open te gaan.

4. Hoe installeer ik een kattenluikje met chip of timer?

Een kattenluikje met chip of timer kan worden geïnstalleerd in een deur, muur of raam. Volg de instructies van de fabrikant om het kattenluikje op de juiste manier te installeren.

5. Kan ik een kattenluikje met chip of timer gebruiken voor meerdere katten?

Ja, de meeste kattenluikjes met chip of timer kunnen meerdere microchipnummers opslaan. Zo kunnen meerdere katten gebruik maken van het kattenluikje.

Conclusie

Een kattenluikje met chip of timer kan handig zijn als je katten hebt die graag naar buiten gaan en weer binnenkomen. Het kan voorkomen dat andere katten of ongewenste dieren naar binnen komen en biedt zo extra veiligheid. Er zijn verschillende kattenluikjes met chip of timer op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Kies er een die het beste bij jou en jouw kat past en geniet van de extra vrijheid die het biedt.