15 doe-het-zelf kattenspeeltjes om ze bezig te houden die je thuis kunt maken (met foto’s)

15 Doe-Het-Zelf Kattenspeeltjes Om Ze Bezig Te Houden Die Je Thuis Kunt Maken (Met Foto’s)

Als trotse eigenaar van een kat, weet je hoe belangrijk het is om hen bezig te houden. Katten zijn nieuwsgierige wezens en houden ervan om te spelen. Hoewel er veel speeltjes op de markt zijn, kan het maken van doe-het-zelf speeltjes een leuke en creatieve manier zijn om je kat te vermaken en geld te besparen.

In dit artikel vind je 15 doe-het-zelf kattenspeeltjes die je thuis kunt maken. Elk speeltje is gemakkelijk te maken en vereist minimale inspanning. Dus laten we beginnen!

1. Kartonnen doos met gaten
Katten houden van spelen en zich verstoppen in kartonnen dozen. Het maken van een kartonnen doos met gaten is eenvoudig. Pak een kartonnen doos en snijd gaten aan de zijkanten. Je kunt ze in verschillende vormen snijden zoals cirkels, vierkanten of driehoeken. Je kat zal het geweldig vinden om zich te verstoppen en te spelen in deze doos.

2. Tennisbal in een sok
Dit is een simpel, maar effectief speeltje. Pak een tennisbal en doe deze in een sok. Knoop de sok dicht en schud ermee. Dit zal je katten nieuwsgierig en geïnteresseerd maken. Ze zullen jagen en spelen met de bewegende bal.

3. Hengel met veren
Een hengel met veren is een klassiek kattenspeeltje. Je kunt er gemakkelijk een zelf maken door een stokje te nemen en er een veer aan vast te maken. Je kat zal het geweldig vinden om te springen en te jagen op de veer.

4. Kartonnen krabpaal
Katten hebben de neiging om te krabben en dit kan leiden tot schade aan meubels en tapijten. Maak een kartonnen krabpaal om je meubels te beschermen. Pak een stuk karton en knip er verschillende stroken van. Rol de stroken op en lijm ze aan elkaar. Plaats de krabpaal op een plek waar je kat graag krabt.

Lees ook:   Kunnen katten kaneel eten?

5. Flessendopjes
Flessendopjes zijn een geweldig speeltje voor katten. Verzamel een aantal flessendopjes en leg ze op de grond. Je kat zal beginnen met spelen met de dopjes en erop kauwen.

6. Kartonnen tunnels
Katten houden van tunnels en ze vinden het leuk om erdoorheen te sluipen en te spelen. Maak een tunnel van karton door verschillende stukken karton aan elkaar te lijmen. Je kunt de tunnel decoreren met verf of stickers.

7. Blikje met belletjes
Een blikje met belletjes is een leuk speeltje voor je kat. Pak een leeg blikje en doe er een aantal belletjes in. Sluit het blikje en schud ermee. Je kat zal geïnteresseerd zijn in het geluid en zal ernaar gaan zoeken.

8. Sneeuwvlokken van papier
Sneeuwvlokken van papier zijn niet alleen leuk om te maken, maar ook om mee te spelen. Vouw een stuk papier in de vorm van een sneeuwvlok. Je kat zal het geweldig vinden om ermee te spelen en erop te jagen.

9. Knuffelzak
Een knuffelzak is een leuke manier voor je kat om zich te verstoppen en te spelen. Pak een oude trui en knip de mouwen af. Naai de uiteinden dicht en laat de halsopening open. Je kat zal het geweldig vinden om in de zak te kruipen en te spelen.

10. Doos met pingpongballen
Een doos met pingpongballen is een geweldig speeltje voor katten. Pak een doos en doe er een aantal pingpongballen in. Je kat zal beginnen met spelen en jagen op de ballen.

11. Kruiden speeltje
Katten houden van de geur van kruiden. Maak een speeltje door gedroogde kruiden in een sok te doen. Knoop de sok dicht en laat je kat eraan snuffelen en spelen.

Lees ook:   Relievet CBD Beoordeling

12. Hengel met laser
Een hengel met laser is een geweldig speeltje voor je kat. Je kunt er gemakkelijk een maken door een laserpointer aan een stokje te bevestigen. Je kat zal de laser volgen en proberen te vangen.

13. Fleece speeltje
Een fleece speeltje is eenvoudig te maken en je kunt het in verschillende vormen maken. Pak een stuk fleece en knip het in de gewenste vorm. Naai de randen dicht en vul het met kattenkruid. Je kat zal genieten van het spelen en knuffelen met het fleece speeltje.

14. Kartonnen doolhof
Een kartonnen doolhof is een geweldig speeltje voor katten. Het maken van een kartonnen doolhof is eenvoudig. Pak een stuk karton en snijd er gaten in. Maak verschillende gangen en kamers en plaats er een paar speeltjes in. Je kat zal het geweldig vinden om te verkennen en te spelen in het doolhof.

15. Knuffel met kattenkruid
Een knuffel met kattenkruid is een geweldig speeltje voor je kat. Je kunt er gemakkelijk een maken door kattenkruid in een sok te doen. Knoop de sok dicht en plaats het in een knuffel. Je kat zal genieten van de geur van kattenkruid en zal met de knuffel spelen.

Conclusie
Het maken van doe-het-zelf kattenspeeltjes is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om je kat bezig te houden zonder veel geld uit te geven. Elk speeltje is gemakkelijk te maken en vereist minimale inspanning. Door deze speeltjes te maken, kun je je kat gelukkig maken en tegelijkertijd je creativiteit tonen.

Lees ook:   Kunnen katten emoties voelen – in het hart van uw kat

FAQs:

1. Zijn deze doe-het-zelf kattenspeeltjes veilig?
Ja, deze doe-het-zelf kattenspeeltjes zijn veilig voor katten om mee te spelen. Zorg er wel voor dat je de materialen gebruikt die veilig zijn voor katten.

2. Hoe vaak moet ik de speeltjes vervangen?
Het is aan te raden om de speeltjes regelmatig te vervangen. Katten kunnen snel verveeld raken en het is belangrijk om ze bezig te houden met verschillende speeltjes.

3. Kan ik kattenkruid toevoegen aan de speeltjes?
Ja, je kunt kattenkruid toevoegen aan de speeltjes om je kat aan te moedigen ermee te spelen.

4. Kan ik deze speeltjes ook maken voor mijn hond?
Sommige van deze speeltjes zijn ook geschikt voor honden, maar het is belangrijk om te controleren of de materialen veilig zijn voor honden.

5. Is het beter om doe-het-zelf speeltjes te maken dan ze te kopen?
Het maken van doe-het-zelf speeltjes is een geweldige manier om geld te besparen en je creativiteit te tonen. Het is ook een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen.